Lavrov, insinuos cu Republica Moldova: ”Ar trebui să fie îngrijorați”

Serghei Lavrov, ministrul afacerilor externe al Federației Ruse, a făcut declarații ce pot fi interpretate ca o amenințare, mai ales în contextul geopolitic al ultimelor luni.

Oficialul rus a declarat că „moldovenii ar trebui să fie îngrijorați de viitorul lor, ei sunt târâți în NATO”, relatează rețeaua de știri de stat rusă Ria.

Exploziile misterioase din Transnistria, un teritoriu separatist susținut de Rusia în Moldova, situat la granița cu Ucraina, au generat temeri la începutul acestei săptămâni cu privire la extinderea conflictului.

”Sunt târâți în NATO”

„Ei trebuie să se îngrijoreze de viitorul lor, deoarece sunt târâți în NATO. Și nu cred că acest lucru ar contribui la securitatea Republicii Moldova”, a declarat ministrul.

„Obiectivele operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina au fost anunțate. Ele sunt de a proteja populația civilă din estul Ucrainei și de a se asigura că nu există amenințări de pe teritoriul Ucrainei pentru această populație și pentru Rusia. Asta este tot”, a afirmat Lavrov.

Cum stă treaba cu gazele

Lavrov a mai spus că majoritatea partenerilor-cheie ai Rusiei au fost de acord să folosească metodele de plată propuse de Moscova pentru gazele naturale, relatează agenția de știri de stat Tass, care citează un interviu acordat de oficialul rus pentru Al Arabyia.

La începutul acestei săptămâni, Rusia a declarat că nu mai furnizează gaze naturale Poloniei și Bulgariei, după ce aceste țări au refuzat să plătească pentru livrările lor în ruble.

UE a declarat că consideră această măsură ca fiind o formă de șantaj.

Citește și

Zmărăndescu: ”Sunt nimeni și, totuși, cineva”