Laura Dinu, de la mănăstire la a impresiona o țară întreagă la ”Românii au talent” VIDEO

Laura Dinu, vocea care a mișcat o țară întreagă pe scena „Românii au talent”, a crescut în Hunedoara, a învățat la un liceu din Craiova, ajungând după aceea în Londra, ca să studieze teatrul. Laura a continuat să călătorească prin toată lumea, a predat copiilor din Turcia și Tanzania.

Laura Dinu, din Tanzania, la mănăstire. Cum a ajuns la „Românii au talent” în drumul ei spre călugărie

„Eu am venit aici sub ascultare. Eu practic sunt încă soră de mănăstire. Și cumva s-a legat să ajung la Românii au Talent, nu credeam că o să ajung aici în niciun caz. Am văzut foarte multe lucruri, am făcut foarte multe lucruri, am descoperit că nu sting setea aia după absolut, după Dumnezeu.

”Viața de mănăstire? Dormi puțin, mănânci puțin, lucrezi mult, te rogi și ești fericit”

Nu te împlinește nici destinația, nici mâncarea, nici băutura, nici oamenii din jur cu adevărat, nu reușesc să umple golul ăsta.  Iar România este foarte deosebită, duhul de aici nu se poate compara cu alte lumi. După șase ani am înțeles că plângem și râdem în aceeași limbă, toți avem aceeași căutare, adică Dumnezeu.

Iar la mănăstire am plecat pentru că am vrut să devin maică. Viața de mănăstire? Dormi puțin, mănânci puțin, lucrezi mult, te rogi și ești fericit. Și faci ascultare, mai mult decât orice, faci ascultare. Asculți de duhovnicul tău, de ce ți se spune să faci. Aici vreau doar să descopăr dacă muzica este cu adevărat chemarea mea sau nu. ”, a mărturisit ea.

Într-un interviu pentru doxologia.ro. Laura Dinu a vorbit despre experiențele inedite prin care a trecut, cum s-a întors către Dumnezeu, dar și despre notorietatea recent dobândită prin muzică.

”Mesajul meu a ajuns la inimile oamenilor cu voia lui Dumnezeu și asta nu are nimic de-a face cu succesul. Ceea ce s-a întâmplat în urma difuzării momentului meu muzical la ProTV cred se încadrează la „minuni contemporane”, pentru că nu mă așteptam la o astfel de reacție din partea oamenilor. Succes bănuiesc că poți să ai doar în sport sau… la păcănele”, a spus Laura Dinu.

Și-a pierdut ambii părinți foarte devreme, iar viața în străinătate nu a fost nici ea lipsită de greutăți. A muncit în restaurantele din Londra, dar prin pasiunea ei pentru călătorii și dragostea de semeni, a reușit să predea teatru educațional. Pe lângă Tanzania și Turcia, a mai ajuns în Norvegia, revenind în România după terminarea relației cu fostul iubit.

Concurenta de la Românii au talent a devenit după aceea ghid turistic, a mai predat Limba engleză și teatru la o grădiniță.

Căutarea permanentă a propriului drum i-a purtat pașii spre mănăstire, unde inițial a mers la spovedit, dar a și petrecut cinci luni. Mânată de dorința de a se călugări, Laura a făcut ascultare la mănăstire, prin munca pământului, îngrijind de animale, sau ajutând în bucătărie.

„Pe Dumnezeu Îl cunosc de mică, însă asta nu înseamnă că am ascultat mereu de El. Nu am ascultat și m-am încrezut în mine, adică m-am „auto-îndumnezeit”, implicit însingurat și separat de restul creației. Am suferit până când m-am întors cu capul plecat… Slavă Domnului pentru toate!”

Duhovnicul său a îndemnat-o să se întoarcă în lume, ca să afle dacă muzica este calea pe care trebuie să o urmeze. Astfel a ajuns să concureze la „Românii au talent”, unde ne-a dăruit un moment muzical pătrunzător și a primit patru de DA.

„Oamenii care m-au impresionat până la lacrimi sunt oamenii simpli, cu spirit de jertfă (…) nu îl voi uita în veci pe Mohamed, un beduin din Palestina, care m-a dus cu mașina lui ruginită și legată cu sârme de la Mănăstirea Hozeva până la prima stație de autobuz din zona israeliană.

Mohamed, care nu a intrat și nu va intra vreodată în Ierusalim… Nu îi voi uita, cu siguranţă, nici pe copiii din tribul Masai din Tanzania, la care am ajuns după patru ore de condus cu jeepurile în savana africană, înconjuraţi de zebre, elefanţi şi lei, şi care nu au văzut niciodată până atunci oameni albi, smart-devices, sau păr capilar lung.” a mai povestit Laura.

În cazul în care va simți că preocupările lumești o vor îndepărta din nou de Dumnezeu, Laura Dinu se poate întoarce oricând la mănăstire, locul unde s-a simțit fericită, după cum a spus chiar ea.

Citește și:

Legătura dintre suflet, cruce, post și iubire: ”El ne-a învățat să transformăm suferința în biruință”