Ladislau Boloni: ”Să mă ierte, dar nu găsești unul în fotbalul românesc!”

Ladislau Boloni (68 de ani) a ținut astăzi o conferință de presă, una maraton, în care a explicat de ce nu s-a materializat sosirea sa la cârma naționalei.

Totodată, a fost întrebat despre calitatea lotului de jucători de care dispune echipa națională. ”Nu găsești un jucător talentat”, a afirmat antrenorul.

”Bun și apoi poate să clacheze”

Antrenorul a punctat că actuala reprezentativă a României este capabilă să facă meciuri foarte bune, dar și să clacheze. Pe deasupra, a opinat că naționala nu dispune de jucători talentați.

”Nu am curajul să afirm că știu lotul echipei naționale 100%, dar am în fața ochilor jucătorii și posibilitățile pe care această echipă le au. Echipa României poate face un meci deosebit de bun, ca imediat după să clacheze. Ce mă enervează cel mai mult în această privință e că ne inflamăm când batem echipe precum Luxemburg cu 3-0. Eu văd nivelul mai sus.

Am curajul să spun asta: cunosc mirosul vestiarului din Occident, pretențiile să poți ajunge acolo. Eu știu ce trebuie să le spun jucătorilor, văd calitățile lor. O singură calitate caut la jucători. Una singură, dar aia să fie de nivel internațional.

Astăzi, din păcate, în echipa națională a României, capabilă să facă meciuri foarte bune, dar și inexplicabil de slabe, tristețea este – să mă ierte jucătorii, nu arăt absolut deloc cu degetul către ei – că nu găsești un jucător talentat în fotbalul românesc.

Este opinia mea. Sigur, aprecierile mele pot fi greșite. Ultimii jucători de anvergură internațională sunt Cristi Chivu și Adi Mutu. Greșesc cumva? Și asta a fost acum aproape 15 ani!”, a declarat antrenorul.

”Știu ce aș fi încercat să le ofer jucătorilor”

Ulterior, Boloni l-a menționat pe Răzvan Marin, în prezent mijlocaș în Serie A, la Cagliari, echipă care l-a transferat de la Ajax Amsterdam, unde românul nu reușise să se impună.

”Nu ar fi fost o problemă să lucrez cu ei, știu exact ce ar fi trebuit să facă Răzvan Marin ca el să rămână la Ajax Amsterdam. Știu ce-i lipsește, ce aș încerca să le ofer lor. Mai avem fundașul dreapta care joacă în Spania (n.r. – cineva din sală îi spune numele: Rațiu).

Jucătorii sunt mai puțin vinovați. Cine îi antrenează? Ce fel de aer au respirat acești oameni? Responsabilitatea principală cade pe noi, pe educatori. Cum ne educăm copiii, așa se comportă. E mai greu cu generația nouă, dar te adaptezi. Cauți, trebuie să găsești soluții. Politica sportivă românească cred că este greșită”, a spus Boloni.

Citește și

Klaus Iohannis, după ședința CSAT: ”Trebuie să fim pregătiți pentru orice”