Ladislau Boloni joacă tare. De ce amână să semneze cu naționala României

România întârzie să numească selecționerul! După ce că nu ne mai calificăm la turnee finale de Campionat Mondial sau European, se tergiversează și negocierile pentru numirea antrenorului principal.

Preparatorul său

Surse din lumea fotbalului susțin că Ladislau Boloni (68 de ani) nu a semnat încă cu FRF pentru a prelua naționala României fiindcă negociază componența staff-ului său. Conform GSP, el ține foarte mult să-și aducă fostul preparator de la Antwerp, pe Peter Catteeuw, recunoscut pentru modul în care sintetizează și interpretează datele despre jucători.

Au trecut două săptămâni de când Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au fost la Nisa, unde au avut prima întâlnire cu Ladislau Boloni, pentru preluarea postului de selecționer al naționalei. Iar săptămâna trecută, joi seară, tehnicianul a venit la București, unde au continuat discuțiile.

Week-end la Târgu Mureș

După două zile de tratative, Boloni a dat o fugă până acasă, la Târgu Mureș. A petrecut acolo week-end-ul, dar și-a prelungit șederea și ieri, astfel că nu s-a mai întâlnit cu cei doi federali.

Unele surse din lumea fotbalului susțin că negocierile s-au împotmolit, dar că vor continua. Și că acum se poartă discuții pe marginea staff-ului pe care Boloni îl vrea la națională. Iar ”telenovela” numirii selecționerului s-ar putea prelungi.

Joacă tare

Din surse apropiate antrenorului, acesta ar dori să-și aducă din străinătate o parte dintre viitorii membri ai staff-ului, în timp ce federalii ar propune soluții din țară, încercând să evite cheltuieli suplimentare.

Boloni nu ține neapărat să își aducă toți colaboratorii de afară. Nu a făcut-o nici la Panathinaikos, ultimul club la care a antrenat, unde, printre cei cu care a lucrat, doar doi nu erau eleni, maghiarul cu origini ucrainene Sergey Kuznețov (secund) și francezul Pierre Dreossi (director sportiv).

Acum însă ține să aducă un preparator fizic din Belgia, pe Peter Catteeuw (38 de ani), cu care a mai lucrat în perioada în care a pregătit-o Royal Antwerp, în anii 2017-2020. Boloni îl consideră pe Catteeuw cel mai bun în domeniu din Belgia.

Doctor în pregătire fizică, Peter Catteeuw a mai lucrat și la Genk (2011-2017), iar de la începutul anului trecut este Performance Manager la Antwerp. Este genul de preparator capabil să gestioneze, să sintetizeze și să transmită foarte repede și clar toate datele despre jucători.

Citește și

Connect-R despre substanțele interzise consumate: ”Până am avut palpitații”