La Dinamo a făcut pagubă. Acum, și Atletico Madrid îl vrea!

Aleix Garcia semna cu Dinamo în toamna anului 2020 și părea în acel moment cel mai important transfer reușit de o echipă de club din România vreodată.

A cerut 300.000 de euro de la Dinamo

Un jucător care venea de la Manchester City și avea în acel moment doar 24 de ani. Semna pe un salariu enorm evident, care nu putea fi achitat în mod real de către gruparea din Ștefan cel Mare, aproape 30.000 de euro/lună.

Tocmai de aceea, ulterior, avea să reclame Dinamo la FIFA cerând o sumă uriașă, compensatorie, din salarii. Mai exact 300.000 de euro! Cazul este încă pe rol, în plină desfășurare.

Nu a impresionat in tricoul lui Dinamo, în cele 8 partide disputate în alb-roșu.

A plecat cu 100.000 de euro?

Garcia, trecut pe la Villareal B, Mouscron, Girona și Manchster City U23, a jucat între octombrie 2020 și ianuarie 2021 la Dinamo. Venit în mandatul lui Cosmin Contra, când echipa era patronată de Pablo Cortacero, Aleix Garcia a plecat după ce nu și-a primit salariile promise.

Totuși, imediat după plecare, s-a vorbit că ar fi primit 100.000 de euro din partea clubului pentru a închide ”cazul”.

Ajuns la Girona în vara lui 2021, mijlocașul spaniol de 25 de ani are un sezon foarte bun în Spania. În 14 meciuri în La Liga, Aleix Garcia a dat 3 pase de gol, iar acum ar fi în atenția Barcelonei.

Note bune

Conform notelor primite de la site-ul de specialitate Sofascore, considerat printre cele mai bune din domeniul sportiv din punctul de vedere al statisticilor și monitorizării jucătorilor, este peste Robert Lewandowski, Federico Valverde, Antoine Griezmann sau Pedri.

Jurnalistul Jose Alvarez a anunțat în emisiunea El Chiringuito TV că Aleix Garcia și Arnau Martinez (fundaș central, 19 ani) sunt în atenția Barcelonei. Nu doar Barcelona este interesată de Aleix Garcia.

Cotidianul madrilen Diario AS scrie că ”Atletico este interesată de Aleix Garcia”, pe care-l consideră ideal noii politici a clubului, aceea de a aduce jucători gratis. Lui Aleix îi va expira contractul cu Girona în vara lui 2023, moment când Atletico vrea să-l aducă sub comanda lui Diego Simeone.

Citește și

Nicolae Ciucă așteaptă ședința NATO pentru a comunica ce măsuri va lua România după incidentul din Polonia