--> -->

La ce amendă riști, uiți și de mare, și de tot! 1 Mai periculos. Număr record de penalități în România

Ziua Muncii era moment de relaxare pentru foarte mulți dintre noi. Și acum poate fi, mai degrabă în casă. 1 Mai reprezenta și o escapadă la mare, mai ales dacă se lega, la fel ca în acest an, cu week-end-ul. Bineînțeles, pe risc propriu, se poate merge și acum pe Litoral, dar se riscă amenzi usturătoare! Mai ales după avertismentele repetate ale autorităților.

La soare, la distracție, se traduce în 2020 și prin a risca să plătești de la 2.000 de lei până la 20.000 de lei. Nici măcar cazările în perioada de vârf pe Litoral nu costă atât. Persoanele juridice pot avea și mai mult de suferit, conform anunțului oficialilor, pedepsele pecuniare încep de la 10.000 de lei și urcă până la 70.000 de lei. Oamenii legii pot aplica și sancțiuni complementare, care îți strică tot apetitul pentru ziua de 1 Mai. Aceasta pentru persoanele juridice: confiscarea bunurilor destinate, interzicerea accesului la aceste bunuri, suspendarea temporară a activității etc.

În eventualitatea în care primești o amendă pentru încălcarea ordonanțelor militare, singura veste bună este că poți plăti sancțiunea și online, prin Ghiseul.ro, facilitate disponibilă din data de 6 aprilie. Îți faci un cont pe acel site, completezi formularul online cu datele solicitate de sistem, iar plata se face cu ajutorul cardului bancar. Până acum, s-au dat în România peste 200.000 de amenzi! Un număr uriaș, în medie unul din o sută de români a fost amendat.

Citește și

Ce zice Streinu-Cercel: ”Lăsăm distracția!”