--> -->

L-au luat de la Dinamo, dar nu l-au folosit. Acum, se va lupta cu ”câinii”!

Lupta pentru play-off în Liga 2 este mult mai aprinsă decât cea din primul eșalon. Primele zece formații din a doua divizie se gândesc să se lupte pentru promovare în ediția de primăvară, care va începe de pe 25 februarie.

”Câinii” au interzis la trasferuri, dar alții sunt activi pe piața de mercato.

Politehnica Iași a început săptămâna cu două mutări spectaculoase pe piața transferurilor. După îndelungi așteptări și tatonări, antrenorul Leo Grozavu a primit vești bune din partea conducerii.

Marți vor sosi în Copou doi jucători de la echipe aflate pe poziții de play-off în SuperLigă, pentru a semna contractele cu Poli.

Jakub Vojtus și Cătălin Itu vor semna cu moldovenii

Atacantul slovac Jakub Vojtus vine de la Rapid, echipă clasată pe locul 4 în SuperLigă, în timp ce mijlocașul Cătălin Itu va fi achiziționat de la campioana și liderul la zi CFR Cluj.

Sunt încă discuții între Poli și CFR privind fie un transfer definitiv, fie un împrumut până în vară, cu opțiune de prelungire.

Slovacul Jakub Vojtus (29 de ani) vine în Copou de la Rapid, echipă pentru care a marcat 4 goluri în 19 meciuri de SuperLigă, toate reușitele avându-le în sezonul trecut. În actualul sezon are doar 5 meciuri în campionat, 119 minute bifate pe teren, și 3 apariții în Cupa României, 133 minute pe teren, în care a bifat și un gol, în 4-1 cu CSC Dumbrăvița.

Vojtus a făcut junioratul la MSK Zilina și Inter Milano, iar la seniori a evoluat la echipele MSK Zilina (Slovacia), NK Zagreb (Croația), Olhanense (Portugalia), Spartak Trnava (Slovacia), Miedz Legnica, GKS Tychy (ambele din Polonia) și Mezokovesd-Zsory (Ungaria).

Itu nu are niciun meci în acest sezon pentru CFR Cluj

De cealaltă parte, Cătălin Itu (23 de ani) s-a născut la Dej, pe 26 octombrie 1999 și a făcut junioratul la Unirea Dej și Academia Gheorghe Hagi.

În 2018 a ajuns la CFR Cluj, echipă pentru care a marcat 7 goluri în 61 de meciuri de primă ligă. Pentru jumătate de sezon 2021-2022 a fost împrumutat la Dinamo, în ediția retrogradării, la care a evoluat în 13 meciuri, dintre care în zece a început ca titular și în 8 a fost schimbat.

Apoi, la începutul lui 2022, Itu a fost readus în Gruia, nu i s-a mai permis să continue în Ștefan cel Mare, într-un moment în care devenise o piesă importantă pentru ”câini”. Totuși, revenit la CFR, nu i s-au acordat șanse.

În actualul sezon, 2022-2023, nu are niciun meci jucat la prima echipă a CFR-ului și a prins lotul doar de trei ori, de fiecare dată rămânând rezervă. A jucat, în schimb, în Liga 3, la echipa ”satelit” a clujenilor.

Cinci achiziții în această iarnă pentru Poli Iași

Prin aducerea lui Jakub Vojtus și Cătălin Itu, Politehnica Iași a ridicat la cinci numărul achizițiilor din această iarnă, toți jucătorii venind de la formații de primă ligă, românii evoluând foarte puțin.

Alexandru Musi a fost adus sub formă de împrumut de la FCSB, Robert Ion a venit liber de contract după despărțirea de Farul Constanța, iar fundașul croat Matija Katanec a fost adus de Poli Iași de la formația de primă ligă Varazdin.

Ieșenii vor să mai achiziționeze în următoarea perioadă încă un portar, pentru a acoperi locul lăsat prin plecarea austriacului Tobias Knoflach.

Citește și

Și Ionuț Șerban se luptă pentru promovare