--> -->

L-a luat la rost pentru piedica pusă lui Dinamo: ”Ți-a dat tac-tu?!”

Gheorghe Mihali (56 de ani), fost fotbalist important la Dinamo și membru al ”Generației de Aur”, a fost protagonistul unui discurs extrem de dur la adresa lui Alin Petrache, omul din fruntea Federației Române de Rugby.

Enervat din cauza refuzurilor repetate primite de Dinamo sau FCSB în dorința lor de a juca pe ”Arcul de Triumf”, Gică Mihali l-a taxat pe Alin Petrache, pe care-l consideră vinovat pentru situația în continuare incertă a arenei de lângă Mănăstirea Cașin.

”N-ai dat 5 bani, cum poți să te declari proprietar?”

”Nu există un om în țara asta care să spună: «Ați făcut voi, Federația de Rugby, terenul ăsta? Cine l-a făcut? S-a făcut datorită cui?». Datorită Campionatului European, datorită oamenilor! Nu l-ai făcut tu, Federația.

N-ai dat 5 bani, cum poți să te declari proprietar? Cine ești tu, bă, băiatule? Până să se facă stadionul ăsta, Federația de Rugby unde și-a jucat meciurile? Pe stadioanele de fotbal! Dacă le spuneau și cei de la fotbal să nu intre rugby-ul pe terenurile lor? A fost bine că au fost peste tot primiți. Au jucat meciuri și pe stadionul Dinamo.

Nu înțeleg siguranța cu care apare la televizor și spune că acolo nu poate să intre nimeni. Sunt uimit, jur. Nu se poate! Parcă ar fi al lui… Ți-a dat tac-tu stadionul ție, să nu joace nimeni acolo? Vă dați seama ce interese sunt în spate?”, a ”tunat” Gică Mihali, la GSP Live.

Ce a zis Petrache

”Cum e și în partea cealaltă, la CSA Steaua…cum e posibil să puneți proprietate pe stadioane și să nu mai dați voie absolut nimănui să intre? Cine sunteți voi, mă? Ce-i țara asta? Nu mai există reguli, nu mai există nimic?”, a mai reacționat fostul internațional.

Zilele trecute, Alin Petrache a spus că Dinamo va putea juca pe arena Arcul de Triumf ”atunci când programul competițional o va permite”.

Membrii Adunării Generale a Federaţiei Române de Rugby au votat, săptămâna aceasta, în unanimitate, pentru preluarea stadionului Arcul de Triumf în folosinţă gratuită pentru 49 de ani.

”Era un lucru care trebuia să se împlinească, iar ceea ce s-a întâmplat e o normalitate. Avem o întârziere de ceva timp, dar cred că înseamnă pentru noi extrem de mult. Şi înseamnă o casă unde echipele naţionale să se poată pregăti şi, mai ales, echipa naţională, care, iată, este singura care va participa la un campionat mondial”, a spus Alin Petrache, președintele FRR.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunțat că nu vor ceda fără a fi luate în calcul şi celelalte obiective din cadrul complexului sportiv, cum ar fi spaţiile de cazare, centrul de recuperare a sportivilor, terenurile de tenis şi, parţial, parcarea.

Citește și

Burcă după remiza lui Dinamo: ”Plec supărat”