--> -->

Kremlinul confirmă: Abramovici ajută!

Confirmând o relatare de acum câteva săptămâni, Kremlinul tocmai a transmis că proprietarul lui Chelsea Londra, campioana Champions League, oligarhul rus Roman Abramovici a jucat un rol în discuțiile de pace cu Ucraina, relatează Reuters.

”A luat parte la etapa inițială”

”El a luat parte la etapa inițială”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. ”Acum, negocierile sunt între cele două echipe, ruși și ucraineni”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că membrii NATO suferă de o înțelegere ”isterica și inadecvată” a ceea ce se întâmplă în Ucraina.

Abramovici a fost ținta unor sancțiuni semnificative din partea SUA, Marea Britanie și UE și nu poate obține profit din vânzarea clubului Chelsea.

Și Zelenski a făcut lobby pentru Abramovici

Miercuri presa a relatat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut președintelui american Joe Biden să nu-l sancționeze pe Roman Abramovici, astfel încât acesta din urmă să faciliteze discuțiile de pace.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut președintelui american Joe Biden să nu-l sancționeze pe Roman Abramovici, astfel încât acesta din urmă să faciliteze discuțiile de pace. Oligarhul rus, care se confruntă cu sancțiuni, încearcă să fie intermediar cu președintele rus Vladimir Putin, informează The Wall Street Journal.

La începutul acestei luni, oficiali din cadrul Departamentului de Trezorerie al SUA au elaborat un set de sancțiuni pentru a-l pedepsi pe Roman Abramovici, un proeminent oligarh rus, în urma atacului Rusiei asupra Ucrainei, spun oameni familiarizați cu planurile.

Când a venit momentul să anunțe acele sancțiuni, care au fost concepute pentru a ieși în tandem cu sancțiunile din Marea Britanie și Uniunea Europeană, Consiliul de Securitate Națională al Casei Albe a spus Trezoreriei să aibă puțină răbdare.

Motivul: Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a sfătuit pe președintele Biden, într-un apel telefonic recent, să aștepte sancționarea oligarhului, care s-ar putea dovedi important ca intermediar cu Rusia pentru a ajuta la negocierea păcii, potrivit persoanelor care cunosc apelul, informează publicația The Wall Street Journal.

Citește și

Naționala răcită: Sorescu chemat urgent!