Kopic la Dinamo, el este alesul ”câinilor”

Croatul Zeljko Kopic (46 de ani) este alesul conducerii lui Dinamo pentru postul de antrenor principal, conform Fanatik. Kopic va fi anunțat oficial în această seară, a ajuns deja la București.

Rămași fără A1 după despărțirea de Ovidiu Burcă, șefii lui Dinamo au abordat mai multe piste în ultimele zile. Acționarii au discutat cu câțiva antrenori români, precum Florin Bratu, Ionuț Badea, Florin Maxim și Liviu Ciobotariu, apoi s-au orientat în afara granițelor, către croații Robert Prosinecki și Zeljko Kopic.

Zeljko Kopic, noul antrenor al lui Dinamo

Zeljko Kopic este liber de contract de un an. Ultima dată a antrenat echipa bulgară Botev Plovdiv, între august și decembrie 2022, unde rezultatele nu au fost grozave: 6 victorii, un egal, 8 înfrângeri.

Anterior, Kopic a pregătit două formații importante din țara natală, pe Dinamo Zagreb și Hajduk Split. La Hajduk a pregătit un jucător important din istoria recentă a lui Dinamo, pe Steliano Filip.

Zeljko Kopic a ajuns în România. Ce preparator fizic va aduce la Dinamo

Din informațiile GSP, Kopic a ajuns în România în această seară și va sta pe banca echipei la meciul de luni cu Sepsi.

La ora 19:00, croatul a fixat o întrevedere cu membrii staff-ului tehnic. Kopic a dorit ca în staff-ul tehnic să rămână Sorin Colceag și Iulian Mihăescu, urmând ca sâmbătă să ajungă și un preparator fizic cu care a mai colaborat, Aleksa Boskovic.

Colceag este familiarizat cu fotbalul croat, astfel că Zeljko Kopic a insistat ca el să rămână. Sorin a evoluat în cariera lui la NK Zagreb.

Contractul lui Kopic se va întinde până la finalul sezonului, în vara lui 2024, cu opțiune pentru încă un an în caz că va salva echipa.

Zeljko Kopic a negociat și cu U Cluj

În vara acestui an, antrenorul croat a negociat și preluarea echipei U Cluj. Până la urmă, conducerea ardelenilor l-a reangajat în funcția de antrenor principal pe Ioan Ovidiu Sabău.

Citește și

Brenda din ”Beverly Hills” are cancer și a transmis un mesaj sfâșietor: ”Nu am terminat cu viața!”