--> -->

Klitschko: ”I-am omorât. Suntem gata”

Este a 10-a zi de război în Ucraina, iar situația nu pare să se liniștească prea curând. Din contră, există pericolul extinderii conflictului.

Campion mondial al greilor la box, Vitali Klitschko, în prezent primar al Kievului, este în prima linie a bătăliei.

”Șase, cred”

El a acordat un interviu pentru Sky News în care a recunoscut că ”azi noapte am omorât 6 ruși” și a ținut să precizeze că toți ucrainenii sunt gata să lupte și să moară pentru țara lor!

”Am omorât niște oameni. Cred că azi-noapte am omorât 6. Nu ne interesează cât de puternică este armata rusă, suntem gata să luptăm.

Şi suntem gata să murim pentru ţara în care ne-am născut şi pentru familiile noastre, pentru că aici este casa noastră. Este viitorul nostru, iar cineva vrea să vină în casele noastre și să ni-l fure va muri”, a declarat Vitali Klitschko într-un interviu pentru Sky News.

Klitschko face un apel către toate țările să nu asiste pasiv la agresiunea împotriva Ucrainei, pentru că asta s-ar putea întâmpla oricând în toată lumea.

”Să rămânem uniți”

”Facem un apel către toți partenerii internaționali să observe această tragedie care se întâmplă în prezent în Ucraina.

Este un război fără sens care nu va avea câștigător sau învins. Vreau doar să vă spun că trebuie să rămânem uniți împotriva acestei agresiuni.

Nu lăsați să se întâmple în continuare în Ucraina, nu lăsați să se întâmple în Europa și, eventual, în lume. Uniți suntem puternici!”, a mai punctat Vitali Klitschko.

Citește și

România alături de Moldova: ”Nu Transnistria”