Klaus Iohannis, veste mare pentru ROMÂNI: ”Este pregătit”

Klaus Iohannis a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanții Guvernului în urma căreia a anunțat ce măsuri economice se vor lua zilele următoare pentru ca românii să treacă mai repede peste criza COVID-19.

”Am discutat cu Ludovic Orban despre starea economiei românești în această perioadă de criză, am discutat despre protecția socială a românilor în această perioadă de criză, dar și despre finanțele publice ale României în această perioadă de criză.

Am putut să constat că la nivelul guvernului există multe proiecte foarte bune, există foarte multă implicare și dorință de a rezolva problemele în așa fel încât și românii, și firmele românești, să treacă cât se poate de bine prin această criză. Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale.

Noi am înțeles că și românii au probleme imense, fiecare în felul lui, am înțeles că și firmele au probleme foarte mari. Dorim să venim cu măsuri și pentru oamenii simpli și pentru economia românească, pentru firmele românești, pentru a nu sacrifica mai mult decât este absolut necesar pentru a trece prin această criză.

Fiindcă, dragii mei, criza se va termina la un moment dat și noi ne dorim cu toții ca atunci când criza sanitară se termină, România să fie în stare să repornească imediat economia și să revenim la o viață normală, care va veni și pe care ne-o dorim cu toții.

Două măsuri pe care le-am convenit împreună cu premierul și cu miniștrii:

-prima, foarte importantă, se conturează o rectificare bugetară extraordinară, care se face în această stare de urgență pe două paliere. Este nevoie pentru a aloca mai mulți bani pentru sănătate, este prima prioritate. Ne trebuie și oameni și bani.
-a doua se referă la oamenii care nu mai pot merge la serviciu pentru că se închide firma sau intră în șomaj tehnic și atunci este nevoie de bani pentru a suplini banii care se alocă pentru șomajul tehnic.

Guvernul este pregătit ca mâine să dea o ordonanță de urgență care permite amânarea plăților la bancă pe de o parte pentru persoane fizice, dar și pentru firmele din România, la cererea celor care au datorii la bănci. Plata ratelor se pot amâna până la 9 luni, până la sfârșitul acestui an, suntem convinși că până atunci economia își va reveni, oamenii își vor reveni și atunci oamenii își vor intra într-o normalitate”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și:

Ce-a ajuns bad boy Gabi Tamaș să facă acasă! Îi calcă pe urme lui Alex Chipciu

[post-views]
[post-views]