Klaus Iohannis, promisiune pentru profesori: ”Vor fi realitate”

Prezent la Școala Gimnazială 162 din Sectorul 1, cu ocazia startului noului an școlar, președintele României, Klaus Iohannis, a abordat subiectul măririi salariale așteptate de profesori.

Iohannis a spus că va supraveghea îndeaproape respectarea promisiunilor făcute la începutul verii.

”Sunteți prima generație de elevi care vor beneficia de reforme”

„Avem în sfârșit legi ale Educației moderne care transpun în practică viziunea proiectului România Educată. Cu toții ne dorim o Românie competitivă, iar asta se poate realiza numai printr-o educație calitativă. Sunteți prima generație de elevi care vor beneficia de reforme.

Vă îndemn să fiți îndrăzneți în a vă urmări visurile și în a învăța cât mai mult despre domeniile care vă intereseaza. Viitorul se clădește prin educație”, a transmis președintele țării în fața elevilor.

”Susțin și mărirea din ianuarie 2024”

Iohannis a avut și un mesaj direct pentru cadrele din învățământ.

”Dragi profesori, pasiunea pentru cunoaștere și talentul de a o împărtăși reprezintă cheile succesului acestei profesori. Știu că vi se cer multe și aveți multe provocări.

Sunteți indispensabili viitorului țării noastre. Măririle salariale din acest an sunt în direcția corectă, dar cu siguranță că meritați mai mult.

Creșterea de 25% a devenit realitate după ce ați atras atenția privind necesitatea unor măriri de salarii. Susțin și mărirea de salarii din ianuarie 2024 și vă asigur că mă voi asigura ca ele se vor implementa”, a spus Iohannis.

Citește și

Elena Udrea a ieșit din pușcărie, dar prima dată nu s-a dus acasă