Klaus Iohannis nu este mulțumit cu niciuna dintre propunerile de premier: ”Încă o rundă”. Prima reacție, a PSD

Astăzi, a fost o zi plină la Palatul Cotroceni. Reprezentanții partidelor care au obținut locuri în Parlament au fost în audiență la președintele Klaus Iohannis, doar că șeful statului nu a fost satisfăcut de niciuna dintre propunerile de premier!

A apărut și o primă reacție, de ultimă oră, în acest sens, președintele Consiliului Național al Partidului Social Democrat, Vasile Dâncu, care a declarat, la Digi24, că nu este exclusă varianta unui guvern de uniune națională. ”Nu ar fi exclus să se ajungă chiar și la soluția unui guvern de uniune națională. S-ar putea chiar ca în această a doua fază să se discute deja despre acest lucru”, a spus Dâncu.

PSD nu vrea să boicoteze formarea unui nou Parlament. ”În niciun caz. Am văzut undeva știrea cum că noi am vrea să boicotăm, dar, nu, în niciun caz. Am vorbit despre acest lucru în discuția cu președintele, doar în sensul următor: în mod normal, în negocierile pe care PNL și partenerul ales, USR PLUS, au discutat în week-end despre împărțirea comisiilor parlamentare, a funcțiilor din Parlament, acesta este un lucru care nu este corect, nici constituțional.

Aceste lucruri se întâmplă în Parlament, după constituirea Parlamentului. ȘI am spus că noi nu vrem ca din cauza unor asemenea lucruri să fim nevoiți să avem asemenea soluții care nu sunt legale și nici constituționale. În niciun caz nu am vorbit despre boicotarea formării Parlamentului”, a spus Vasile Dâncu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, că pe data de 21 decembrie se va constitui noul Parlament. Președintele a declarat că încă nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma noul Guvern și urmează noi consultări. Vor mai urma și alte consultări.

”Am avut astăzi o primă rundă de consultări cu formațiunile care vor fi reprezentate în noul Parlament, care se va constitui în urma alegerilor parlamentare. Această primă rundă de consultări a dus la un schimb de opinii bun între reprezentanții acestor formațiuni și mine, însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern.

Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează”, a declarat Iohannis.

Citește și

AUR la Palatul Cotroceni. Diana Șoșoacă: ”Am fost la plimbare, să ne relaxăm. Mi-am dat masca jos”