--> -->

Klaus Iohannis nu a fost invitat la concertul de Anul Nou de la Viena

Președintele Klaus Iohannis nu a primit invitație din partea cancelarului austriac Karl Nehammer la concertul de Anul Nou de la Viena, așa cum a primit președintele bulgar Rumen Radev, au declarat surse oficiale pentru Libertatea.

Bulgarul, invitație oficială: ”Mă bucur”

Președintele bulgar Rumen Radev a participat pe 1 ianuarie 2023 la tradiționalul concert de Anul Nou al Filarmonicii din Viena, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea austriacă ORF și preluate de TVR.

Rumen Radev a fost prezent în Sala de Aur a Musikverein din Viena la invitația cancelarului austriac Karl Nehammer. La finalul concertului, Nehammer a postat pe Instagram fotografii în care apare alături de Radev.

”Mă bucur foarte mult că președintele Bulgariei a acceptat invitația mea la concertul de Anul Nou de la Viena. De asemenea, am discutat despre problemele și provocările actuale. Austria sprijină toate eforturile Bulgariei de a-și proteja eficient frontierele externe și de a reduce migrația ilegală. Cer acest sprijin și din partea UE”, a scris Nehammer.

Ce va urma

Ulterior, președintele bulgar a transmis și el pe Facebook că îi este ”recunoscător” cancelarului austriac pentru invitația la concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena.

Totodată, cei doi au convenit asupra unei vizite a lui Karl Nehammer şi a ministrului austriac de interne Gerhard Karner la frontiera Bulgariei cu Turcia, pe 23 ianuarie, a informat agenția de știri bulgară BTA.

Pe 8 decembrie 2022, Austria a blocat accederea Bulgariei și a României la Schengen, în cadrul Consiliului UE pentru Justiție și Afaceri Interne care a avut loc la Bruxelles.

Citește și

FOTO Simona Halep, strălucitoare de Revelion. Look impecabil: ”Arată-mi soarele, te rog”