Klaus Iohannis îl urechează pe Nelu Tătaru și-a găsit vinovatul pentru ultima dramă: ”Marele PSD”

Klaus Iohannis l-a certat pe ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru că s-a pripit în a face declarații, nu fiindcă este responsabil pentru un sector în care românii nu au încredere, ba mai mult sunt înfricoșați să ajungă în spitale sau la mâna doctorilor! Mai exact, șeful statului a considerat drept ”un pic nerumegată” afirmaţia lui Nelu Tătaru privind vinovăţia colectivă pentru situaţia sistemului medical.

Cine e de vină? După cum probabil ați realizat, preşedintele a declarat că nu toţi suntem de vină, ci sunt de vină cei care au guvernat mai mulţi din ultimii 30 de ani, ”marele PSD”. ”O afirmaţie un pic nerumegată. Nu toţi suntem de vină. Sunt de vină cei care au fost la guvernare, cei care au fost la conducere, cei care gestionează în judeţe spitalele judeţene şi care nu au alocat resurse, care nu s-au îngrijit de calitatea personalului, managementului şi în acest sens mai vinovaţi sunt cei care au guvernat mai mulţi din ultimii 30 de ani, mă refer sigur la marele PSD. Acesta e vinovatul moral. Vinovatul tehnic va fi găsit de anchetatori în fiecare caz în parte”, a declarat Iohannis.

Întrebat în week-end dacă se simte vinovat, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a declarat că ”pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”.

Referitor la această declaraţie, premierul Ludovic Orban a comentat: ”Într-un moment dificil a făcut o declaraţie. Întotdeauna există responsabili, există vinovaţi individual pentru fiecare nerealizare”.

Luni seară, la Digi 24, Tătaru şi-a explicat afirmaţia: ”Cred că am fost greşit înţeles şi îmi cer scuze pentru acest lucru societăţii civile sau pacienţilor dacă au crezut că ei sunt cei vizaţi. Nu. În aceşti 30 de ani au fost diverse guverne, au fost diverşi miniştri ai Sănătăţii, au fost administraţii locale, au fost factori politici, au fost interese locale sau personale care au dus la situaţia sistemului pe care o vedem în acest moment.

De aceea, în tot ce înseamă reforma din Sănătate înseamnă o schimbare radicală, atât legislativă cât la nivel de administrare a acestor spitale. Coordonarea acestor spitale ar trebui să ajungă la Ministerul Sănătăţii”.

Citește și

Gabriela Firea se dă la Klaus Iohannis: ”Șef de gașcă. Președintele părtaș la catastrofa sanitară, au tăiat și spânzurat”