Klaus Iohannis, după ședința CSAT: ”Trebuie să fim pregătiți pentru orice”

Klaus Iohannis a vorbit, miercuri, după ședința CSAT, despre situația din Ucraina, mai ales că România are 600 de kilometri cu țara vecină, în contextul tensiunilor cu Rusia.

”Orice scenariu posibil”

„Am încheiat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în care am abordat situația de securitate din Zona Extinsă a Mării Negre și de pe Flancul Estic al NATO.

De asemenea, am examinat măsurile privind dezvoltarea capacităților de răspuns la noile provocări ale mediului de securitate, care să ne permită o consolidare a rezilienței României.

Astăzi, am făcut o analiză completă a situației de securitate din regiune, inclusiv din punctul de vedere al implicațiilor militare, economice și energetice, dar și din perspectiva migrației necontrolate. România are peste 600 de kilometri de frontieră comună cu Ucraina și trebuie să ne asigurăm că suntem pregătiți pentru orice scenariu posibil”, a explicat șeful statului.

”Unitate și solidaritate”

Klaus Iohannis a făcut apel la diplomație între americani și ruși, ceea ce pare a fi de domeniul SF în acest moment.

”Actuala criză de securitate creată de Rusia nu este doar despre Ucraina, nu este doar despre securitatea regională la Marea Neagră și nici măcar doar despre securitatea europeană, ci este despre securitatea întregului spațiu euroatlantic.

De aceea, în aceste momente este important ca la nivelul NATO și al Uniunii Europene să dăm dovadă de unitate și solidaritate.

Vreau să subliniez: avem un dialog permanent, extrem de dens și de substanțial, la toate nivelurile, în cadrul NATO, cu Statele Unite ale Americii, în cadrul OSCE și al Uniunii Europene”, a spus Klaus Iohannis.

Citește și

Klaus Iohannis le ține prelegeri rușilor și americanilor: ”Dialog”