--> -->

Klaus Iohannis despre varianta ca Marcel Ciolacu să nu fie desemnat premier

Este prima ieșire publică în care președintele României, Klaus Iohannis, lansează varianta să nu-l desemneze prim-ministru pe Marcel Ciolacu după 25 mai.

Protocolul de funcționare a Coaliției prevede rocada premierilor între PNL și PSD.

De la ce a pornit

Aflat la reuniunea Consiliului European, de la Bruxelles, șeful statului a fost întrebat dacă ”se prefigurează ca la această rocadă să fie propus Marcel Ciolacu, președintele PSD, ca premier din partea Coaliției”.

Întrebarea a fost declanșată de ultima intervenție a liderului PSD, la Antena 3, în care a criticat mandatele lui Klaus Iohannis.

”Au fost ani pierduți din cauza unor ranchiune, discuții politice și a unor decizii”, a spus Marcel Ciolacu.

Klaus Iohannis: ”Îi ia gura pe dinainte”

”Câteodată, unii politicieni merg la televizor și îi ia gura pe dinainte, ca să zic așa. Dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înțeles că această coaliție a apărut dintr-o nevoie, țara trebuie să fie guvernabilă și țara trebuie să aibă un guvern stabil în aceste vremuri tulburi.

Și atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem, cu mai multă sau mai puțin lejeritate, peste anumite declarații mărunte și să vedem care este în realitate interesul României”, a explicat președintele țării.

Klaus Iohannis a dat de înțeles că nu e obligatoriu să accepte propunerea PSD pentru premier, la rocada din 25 mai. Declarația vine în condițiile în care propunerea social-democraților din acest moment este fermă: Marcel Ciolacu.

”Și atunci când coaliția va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părțile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere și, în conformitate cu Constituția, voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”, a completat șeful statului.

Citește și

Imaginea durerii. Un bărbat din Turcia nu dă drumul mâinii fiicei sale, ucisă în blocul prăbușit la cutremur