--> -->

Klaus Iohannis, atac dur la PSD după ședința CSAT

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații incendiare după ce ședința Consiliului Suprem al Apărării a Țării s-a încheiat. Șeful statului a spus că singurul punct pe ordinea de zi a fost cel legat de conducerea armatei române.

A existat un singur punct pe ordinea zi a CSAT, un punct la cererea ministrului Apărării care viza diferite schimbări pe funcții din conducerea Armatei. Această propunere făcută de ministrul Apărării nu respectă rigorile legii. În consecință, CSAT nu a aprobat solicitarea ministrului Apărării. E o situație foarte neplăcută, care arată încă o dată că PSD nu este capabil să gestioneze problemele mari ale țării„, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României a spus că a respins propunerea PSD pentru un nou șef al Armatei Române.

În situația în care am ajuns, practic nu există o propunere valabilă pentru persoana care va prelua funcția de șef al statului major al Armatei. Nu există o propunere pentru șeful Armatei. Mandatul generalului Ciucă se termină pe 31 decembrie. România nu poate să rămână fără șef al Armatei. Această situație generată de incompetența PSD-ului trebuie rezolvată. După ședința CSAT am rezolvat-o. Am luat decizia și am semnat și trimis spre publicare decretul prin care se prelungește mandatul de șef al Armatei pentru generalul Ciucă. Generalul Ciucă, un soldat recunoscut, competent, cu rezultate dintre cele mai frumoase și bine ar fi fost ca această chestiune să-și fi găsit mai repede soluționarea, dar în continuare cred că Armata României trebuie să știe cine o conduce și cum o conduce”, a mai spus Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI:

EXPLOZIV! Liviu Dragnea a anunțat cine conduce „Statul Paralel”: „Iohannis e doar un beneficiar!”