Klaus Iohannis a vorbit cu șeful NATO după ce s-au găsit resturi de drone rusești: ”Cele mai puternice garanții”

Președintele Klaus Iohannis a declarat că resturile de drone rusești găsite în România reprezintă ”o încălcare inacceptabilă a teritoriului României”.

Mai mult, Iohannis a spus că a discutat cu șeful NATO, Jens Stoltenberg, iar din partea acestuia a primit garanții că întreaga Alianță este alături de România.

Klaus Iohannis ”condamnă cu fermitate”

”Reiterez condamnarea fermă a atacurilor repetate ale Rusiei împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene, inclusiv cele asupra porturilor ucrainene de pe Dunăre, din apropierea frontierei cu România. Aceste atacuri, profund nejustificate, încalcă normele de drept internațional, fiind crime de război.

Identificarea astăzi de către autoritățile române pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, de noi fragmente de dronă, similară cu cele folosite de armata rusă, indică faptul că a avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spațiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securității cetățenilor români din zonă.

Condamn cu fermitate acest incident provocat de atacurile rusești la porturile ucrainene de la Dunăre!”, a afirmat șeful țării.

”România e foarte bin apărată”

”În acest context, am avut o convorbire telefonică cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul căreia l-am informat cu privire la noile evoluții.

Acesta a reafirmat solidaritatea deplină cu România și a reasigurat că Alianța Nord-Atlantică și Aliații sunt pe deplin alături de România, așa cum a fost dovedit, de exemplu, și de recenta decizie a SUA de a spori prezența sa în România cu avioane F-16 în cadrul misiunii de Poliție Aeriană din țara noastră.

Așa cum am mai spus, în cadrul NATO, România este foarte bine apărată și beneficiază de cele mai puternice garanții de securitate din întreaga noastră istorie”, a spus Klaus Iohannis

Citește și

Anamaria Prodan ar vrea în Parlament! S-a întâlnit cu Sorin Grindeanu