Klaus Iohannis a făcut calculele: ”Acesta a fost obiectivul, PSD în afara deciziei politice”

Klaus Iohannis rămâne fidel ideii sale anti-PSD. Din nou a spus-o în această seară, a doua zi după alegeri. Nu ține cont de faptul că social-democrații s-au situat pe locul 1 la alegerile parlamentare de pe 6 decembrie.

Președintele țării, nu al unui partid, a precizat că PSD va rămâne ”în afara deciziei politice” pentru următorii 4 ani. Prezent la Palatul Cotroceni, șeful statului a declarat că PSD nu va face parte din viitorul guvern, ci doar forțele de centru-dreapta, adică UDMR, PNL și alianța USR-PLUS.

”Se cristalizează o coaliție de centru-dreapta. Peste doar câteva zile voi convoca consultări care se vor regăsi în noul Parlament, pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România. Noul guvern va gestiona măsurile necesare în pandemie, va prezenta măsuri de reformă mult așteptate și de multe ori amânate.

Noul guvern va gestiona campania de vaccinare și va prezenta un proiect de buget pentru 2021, împreună cu modul în care vor fi atrași banii europeni”, a declarat Klaus Iohannis. El s-a referit și la cifrele oferite de votul celor 31 la sută dintre românii care au votat. A încercat să facă o victorie a PNL, chiar dacă partidul de la putere a ieșit pe locul secund.

”Rezultatele arată că nu există un câștigător clar al acestor alegeri. Iar dacă ne uităm pe rezultatele care momentan se numesc provizorii, vedem că PNL obținuse 20 la sută și acum a luat 25 la sută, deci o creștere clară. USR, între timp cu PLUS, a obținut în 2016 un scor de 8 la sută, iar acum are 15 la sută, deci evident o creștere. PSD care obținuse în 2016 45 la sută a scăzut dramatic la 29 la sută.

Partidele de centru dreapta au obținut peste 50 la sută din voturile valabil exprimate și acesta a fost obiectivul meu. În acest fel, PSD poate, în fine, să rămână în afara deciziei politice”, a declarat Iohannis.

Citește și

Mihai Tudose, spumos: “Tăriceanu a supravieţuit la 5 căsătorii și l-a ucis Ponta”