--> -->

Justin Ștefan a explicat de ce s-a amânat meciul Dinamo – Astra. Giurgiuvenii riscă 0-3!

Dinamo – Astra s-a amânat pentru data de 14 noiembrie, ar fi trebuit să se joace în această seară, din cauza focarului de coronavirus de la gruparea giurgiuveană. Au fost 15 cazuri la prima echipă, plus alți 12 la formația secundă.

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a explicat de ce s-a amânat meciul. ”DSP a considerat că toți fotbaliștii sunt contacți direcți și a cerut retestarea, iar clinica nu a putut oferi rezultatele în timp util, astfel că am fost nevoiți să reprogramăm meciul. Au venit rezultatele la testarea efectuată conform regulamentului, au fost 15 jucători pozitivi și toți ceilalți contacți direcți.

Noi am primit o adresă de la clinică prin care am fost informați că nu se pot oferi toate rezultatele în timp util, din cauza numărului mare de solicitări. Există posibilitatea să apară un precedent, dar sperăm să nu fie cazul.

Din 6 ianuarie nu mai avem nicio șansă să reprogramăm, toate echipele trebuie să înțeleagă asta și să se protejeze. Infectările nu vin la antrenamente sau la jocurile oficiale, ci în afara lor.

Puteam proceda mai agresiv, dar, pentru noi, ca organizator, un astfel de scenariu, să piardă o echipă cu 0-3, nu e fiabil. Interesul nostru este să se dispute meciurile. Dacă nici pe 14 noiembrie Astra nu va putea alinia o formulă de joc, atunci va pierde cu 3-0 ”, a declarat Justin Ștefan, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Citește și

Ramona Ioana Bruynseels acuzată că și-a abandonat partidul