Juniorii cu Dinamo?! ”Mercenarii”

Ceea ce trebuia să fie sărbătoarea lui U Cluj, promovare directă după 7 ani de eșalon secund, s-a transformat în revoltă, s-a lăsat cu apostrofări și amenințări, atmosfera din jurul echipei deteriorându-se.

„Șepcile roșii” sunt mai aproape de barajul din 22/29 mai cu „frații” de la Dinamo – cele două galerii sunt înfrățite – decât de promovarea directă în primul eșalon.

„Una e să pleci ca pierzător, alta ca un campion”

Sute de fani furioși au venit în zona ieșirii de la vestiare, ca să ceară socoteală jucătorilor și antrenorului Erik Lincar. Zona a fost împânzită de jandarmi.

„Plecați cu toții!”, „Mercenarii”, „Ieșiți, mă, afară! Acum, nu mai sunteți U?!”, s-a auzit din zona ultrașilor clujeni. Doar câțiva jucători au ieșit afară spre a privi către grupul de oameni furioși.

„Oricum, nu vă pasă, plecați toți la vară”, i-a spus un suporter atacantului Alex Boiciuc. Moldoveanul a fost singurul jucător care a dialogat cu o parte dintre suporterii furioși. „Noi plecăm oricum la vară? Păi, una e să pleci ca pierzător, alta e să pleci ca un campion. Vă mulțumesc foarte mult că ne susțineți în continuare. Noi și la Chiajna vom face totul ca să învingem, să promovăm”, le-a spus Boiciuc ultrașilor.

„Acum 3 ani, 3 jucători. Cu Slobozia ceva necurat”

Managerul general Andrei Cordoș, fost jucător la U și la Dinamo, a mers să dialogheze cu suporterii. S-a lăsat cu acuze, inclusiv de blat!

„Vrem ca toți să plece! Nu mai avem nevoie de promovare, e o mascaradă, nu o merităm. Mai bine ne desființăm. Îmi vine să plâng, nu mai pot. Bagă juniorii! Acum 3 ani, 3 jucători de la U Cluj au vândut meciul cu Hermannstadt din Liga 2. Nu dăm nume, să nu ajungem la DNA. Și cu Slobozia (n.red. 1-2 acasă, în play-off) a fost ceva necurat, cota 12 la pariuri pentru înfrângere”, s-au plâns fanii.

Au nevoie de o minune

În ultima rundă a play-off-ului, Hermannstadt primește vizita Stelei, în timp ce U Cluj se deplasează la Chiajna, pentru duelul cu Concordia. Ambele partide vor fi programate duminică, de la 16:00. Hermannstadt are nevoie de cel puțin o remiză cu CSA pentru a obține promovarea directă.

Pentru a termina peste Hermannstadt și a promova direct, U Cluj trebuie să o bată pe Chiajna, iar sibienii să piardă cu CSA Steaua. La egalitate de puncte, clujenii au avantaj, întrucât au acumulat un număr superior de puncte în sezonul regulat, 42 față de 41.

Citește și

Piedone, 4 ani cu executare în ”dosarul Colectiv”: „Ca pe un câine”