--> -->

Jucătorul de la Dinamo dorit în Liga I: ”Rapid m-a întrebat tot timpul”

Dinamo se bazează foarte mult pe tineri în acest sezon de liga secundă, iar câțiva au atras atenția.

Așa cum este fundașul stânga Costin Amzăr, care a intrat și în circuitul naționalei de tineret.

Unii dintre ei au atras atenția echipelor din primul eșalon, după cum a declarat Gabi Răduță, șeful CCJ, în direct la emisiunea ,,Dinamo 7/9” de la Playsport.

Amzăr are 23 de meciuri, 1 gol și 2 assist-uri în acest sezon și e titularul postului de fundaș stânga la Dinamo. A fost și în atenția celor de la Rapid București.

„Îl împingeam vârf la juniori”

„Amzăr evoluează constant la națională. E dorit de câteva echipe din Liga 1. Rapid m-a întrebat de el tot timpul.

Are calități fizice și tehnice. La juniori, când vedeam că e mai «groasă», îl împingeam vârf, dădea vreo 2-3 goluri pe meci. Are calitatea asta bună, profil de jucător modern de bandă, are viteză”, a spus Răduță la Playsport la emisiunea „Dinamo 7/9”.

Ce a zis despre Oncescu

Criticat de mulți dinamoviști după eșecurile cu CSA Steaua și cu Poli Iași, Denis Oncescu, 18 ani, este apărat de Răduță.

„E supus unei presiuni enorme. A apărat doar la juniori, acum e cu suporterii în spate, mai clachează. N-a parcurs etapele, trebuia împrumutat pe la Liga 2 un an de zile, să apere meci de meci și să revină. E un copil cu calități, dar la un portar se vede cel mai repede, dacă ai luat gol nu mai există să te salveze ceva”, a comentat Răduță.

Laude pentru Borcea

Mijlocașul ofensiv Ionuț Borcea este lăudat de Răduță.

„E cel mai complet jucător de vârsta lui. Are gabarit, îndemânare, tehnică, nu se pierde în momente grele, are o «nesimțire» pozitivă de te scoate din sărite! De la 8 ani, nu de-acum! Poți să joci și cu Real Madrid, și cu Barcelona, n-are nicio treabă, joacă la fel.

N-aude nici în stânga, nici în dreapta, n-are niciun pic de presiune. E foarte inteligent și cuminte. Acum un an a vrut clubul să-i rezilieze contractul, i-am zis lui Ovidiu «Te rog frumos, mergi pe mâna mea cu Borcea, să vezi dacă greșesc»”.

Citește și

Adrian Cristea și-a prezentat noua iubită: „Prințul tot prinț”