Jucătorii sunt trup și suflet lângă Ovidiu Burcă: ”Când te uiți la cluburile mari”

Dinamo joacă sâmbătă de la ora 17:00 la Sibiu contra celor de la Hermannstadt, ocupanta locului 6 în Liga 1.

”Câinii” ocupă penultimul loc în clasament, tocmai a remizat, 1-1 cu CFR Cluj, după patru eșecuri consecutive.

Burcă adună aprecieri

Dinamo este în luptă pentru salvarea de la retrogradare, dar stilul propus de antrenorul Ovidiu Burcă a fost apreciat de tot mai mulți oameni din fotbalul românesc.

Jucătorii pe care îi are sub comandă tehnicianul în vârstă de 43 de ani nu fac excepție, aceștia fiind încântați că li se propune un stil de joc în care au mingea și își pot arăta, astfel, calitățile pe teren.

Transferat în această vară la Dinamo, mijlocașul Christian Ilic, 27 de ani, a acordat un interviu pentru rețelele sociale ale clubului, în cadrul căruia a vorbit, printre altele, și despre filosofia pe care antrenorul Ovidiu Burcă o vrea implementată în jocul „câinilor”.

”Acesta e fotbalul modern, din ziua de azi”

„Burcă vrea să joace un fotbal complet diferit față de toată lumea din România. Este mai concentrat pe minge, pe posesie, pe control. Acest stil se potrivește echipei, cred că putem face asta perfect. Să fiu, sincer, acesta este fotbalul modern, din ziua de azi.

Când te uiți la cluburile mari, vezi că toată lumea încearcă să aibă cât mai mult mingea. Nu mai e ca pe vremuri, când se juca cu minge lungă, recuperări și șuturi.

Sigur că aceste elemente sunt în continuare prezente în joc, dar acum se pune din ce în ce mai mult accent pe posesie și poziționare. Să gândești mai mult ofensiv decât defensiv”, a declarat Christian Ilic, pentru Dinamo TV.

Citește și

Hatshepsut, istoria primei femei faraon