Ivan Patzaichin va fi înmormântat azi. Lucescu: ”Cel mai mare sportiv al României”

Astăzi, va fi înmormântat Ivan Patzaichin, o legendă a sportului românesc și internațional. Sportivul a încetat din viață duminică, 5 septembrie. De luni, la prânz, cei ce au dorit să-i aducă un ultim omagiu au putut s-o facă la Muzeul Clubului Sportiv Dinamo.

Funerariile cu onoruri militare se vor desfășura astăzi, la ora 13:00, la Clubul Sportiv Dinamo, după care este programată slujba de înmormântare de la Cimitirul Bellu. Lumea sportului, dar și simpli fani, și-a luat ”adio” de la Ivan Patzaichin, rememorându-se povești sau momente de neuitat cu sportivului recompensat în 1990 de Comitetul Internațional Olimpic cu ”Colanul de argint”, cea mai înaltă distincție oferită de CIO.

Mircea Lucescu a fost și el vizibil emoționat atunci când a vorbit despre cel ce a fost și va rămâne mereu ca o legendă a sportului.

”Am mai spus, o repet: a fost cel mai mare sportiv al României. Nu mă feresc față de alți mari sportivi ai noștri. Iau în calcul, alături de atâtea și atâtea medalii pe care le-a câștigat ca sportiv, pe cele luate ca antrenor.

Nu trebuie să uităm asta. A purtat cu mândrie culorile țării și ca sportiv și apoi, ca antrenor. Și-a asumat întreaga răspundere.

L-am cunoscut în anii 70′, ambii fiind la același club, Dinamo. Am fost prieteni. Este un moment extrem de greu pentru mine să aflu că Ivan nu mai este. Așa cum este pentru întreg sportul românesc.

Ne-a părăsit un model, un mare luptător, un mare campion, un mare antrenor, un mare prieten. Un om de o seriozitate, de o cultură, de o modestie… Exemplare!”, a fost mesajul transmis Mircea Lucescu.

Citește și

Iulian Bulai, impresionat de o nuntă la țară: ”Nimeni n-a furat mireasa și nu i-a rupt rochia”. Reacții hazlii