Iureș maxim! ”Dacă vor să ajute Dinamo, să dea salarii”

Dinamo nu a dorit să facă deplasarea la Madrid pentru un amical cu Real Madrid Castilla, refuzând propunerea lui Dragoș Sterpu (DDB Spania), care a purtat corespondența cu reprezentanții grupării blanco.

Astăzi, Sterpu a avut o ieșire dură la DigiSport, acuzând modul în care clubul a tratat această situație și a făcut acuzații vehemente la adresa lui Iuliu Mureșan pe care l-a numit ”mincinos”, printre altele (detalii aici cu afirmațiile lui Dragoș Sterpu).

Iuliu Mureșan și Răzvan Zăvăleanu au avut și ei reacții oficiale vizavi de această chestiune.

”Trebuie să gestionăm presiunea din clasament”

”Clubul Dinamo nu a luat legătura cu Real Madrid și, nici invers, Real Madrid cu Dinamo. Legătura a luat-o Dragoș Sterpu, care zice că e șef DDB Spania, dacă așa o fi. Nimeni nu i-a solicitat-o și noi nu am făcut vreo cerere de amical. Decizia pe care am luat-o și am prezentat-o nu este consecința deciziei unei singure persoane, am discutat și cu staff-ul tehnic, și cu firma de insolvență.

Eu i-am răspuns și lui Dragoș Sterpu că, discutând cu toți factorii de decizie de la Dinamo, am găsit neoportună o astfel de deplasare. Dacă eram undeva la mijlocul clasamentului sau să fi fost lipsiți de griji, atunci ne-am fi permis luxul deplasării. Fiindcă luxul e dat de timp, noi având problemele bine cunoscute în clasament, unde trebuie să fim concentrați doar pe salvare.

Am vorbit și cu antrenorii, și cu alții care contează în club, am ajuns la concluzia că acest amical nu este prioritatea lui Dinamo, ci lupta pentru salvarea de la retrogradare. Nu pricep de ce se face atât de mare tapaj pe această situație, noi avem alte priorități la club!

În rest, fiecare poate spune orice despre mine, nu intru în polemică nici cu Sterpu, nici cu alt suporter de la Dinamo, îi respect pe toți. Una e un amical la Săftica sau în București, alta să mergem în deplasare în Spania 2-3 zile. Chiar dacă ni s-a transmis că ne sunt plătite toate costurile.

Nu asta era problema, dar nu era momentul pentru un asemenea eveniment. Trebuie să gestionăm presiunea asta, nu să ne relaxăm în deplasări! Ca apoi să avem alte presiuni suplimentare. Discuția nu am respins-o, inițial, dar nu era nimerit din niciun punct de vedere. Poate că am deranjat, dar când iei decizii de genul ăsta, deranjezi”, a declarat Mureșan pentru GSP.

”Eu nu pricep o chestie”

Și Zăvăleanu, administratorul judiciar, a declarat: ”Inițial, ni s-a spus că este vorba despre un amical cu cineva din liga a patra sau ceva de genul acesta.

Dragoș Sterpu trebuia să primească un mandat din partea clubului, ori nu se face așa ceva, avem oameni competenți ce pot face ei legăturile. Răducioiu a luat legătura cu Butragueno pentru a vorbi despre situație și pentru a păstra relația pentru un amical la vară, dacă va mai fi cazul.

Echipa are un program de încărcare fizică, e greu să pierzi niște zile importante. În martie, Flavius Stoican avea deja pregătit programul. Acesta a fost motivul pentru care nu mergem în Spania. Altfel, ar fi o onoare să avem un parteneriat sau o relație sau un amical cu Real Madrid.

Eu nu pricep o chestie, dacă tot zice că vrea să ajute Dinamo… Păi, dacă sunt bani pentru deplasare în Spania și vor să ajute Dinamo, să-i dea pentru salarii! Că e nevoie, cum să nu?! Sunt și modalități mai bune de folosință a banilor respectivi.

Așa spune, că a discutat cu mine? Sunt minciuni. Eu cu domnul Sterp am discutat o singură dată, la finalul anului trecut, după ce a fost demis Mircea Rednic.

De când am venit noi, DDB s-a implicat foarte mult aducând bani la echipă, dar niciuna dintre persoanele care au participat activ la relația cu clubul nu și-a permis să interfereze în activitățile executive ale clubului”, a spus Zăvăleanu.

Citește și

Rednic își cere banii de la Dinamo: cu ce se poate alege