Iuliu Mureșan despre noul antrenor al lui Dinamo: ”Are licența Pro, e șansa lui”

Dinamo nu s-a înțeles cu niciunul dintre antrenorii cu care a negociat în startul acestei săptămâni. Mircea Rednic, Vasile Miriuță, Cristiano Bergodi și Ilie Poenaru nu au fost de acord din diverse motive.

Alegerea conducerii, cel puțin pentru moment, este Sorin Colceag (49 de ani), antrenorul echipei secunde a lui Dinamo.

Această variantă le va oferi dinamoviștilor timp să găsească un antrenor. Iuliu Mureșan a ținut să menționeze că Sorin Colceag va sta pe banca tehnică a ”câinilor” vreme de „câteva etape”.

”Câteva etape va fi antrenor Sorin Colceag. El este antrenor cu Licență UEFA Pro, la fel ca Iulian Mihăescu, cel care-i va fi secund.

A demonstrat că se pricepe și în perioada în care a fost la Zimbru Chișinău. El acum era la noi în club la echipa a doua și am văzut cum lucrează.

Plus că m-am gândit că nu vreau să numesc un antrenor pentru o etapă. Sigur va fi pe bancă la meciul cu Botoșani, dar și joi la meciul de Cupă, cu Ripensia Timișoara. Și va mai sta și după aceea, pentru că eu consider că un antrenor are nevoie de timp pentru a-și impune strategia.

Sunt momente când cariera unui antrenor depinde de o șansă. Aceasta poate fi șansa lui Sorin Colceag.

În plus, va fi un staff format din trei antrenori licențiați UEFA Pro. Pe lângă Sorin Colceag și Iulian Mihăescu îl mai avem pe Iulian Matei, și el licențiat UEFA Pro, care era la centrul de copii și juniori. Nu știu câte alte cluburi se mai pot lăuda cu așa ceva

Cei trei vor colabora foarte bine împreună, va fi un staff puternic”, a spus Iuliu Mureșan, potrivit Digi Sport.

În cariera de antrenor, Sorin Colceag a activat la Viitorul Constanța, ca antrenor de portari, la Universitatea Cluj, ca secund. Ca antrenor principal, Sorin Coleag le-a pregătit pe Zimbru Chișinău, Metaloglobus, România U19, România U17, Popești-Leordeni și Dinamo 2. De asemenea, acesta a lucrat și în cadrul Centrulului de Copii și Juniori de la Rapid.

Citește și

Managerului Spitalului Victor Babeș, mesaj pentru români: ”Mai bine ne înjurați sănătoși”