--> -->

Iulian Bulai: ”Simion m-a apucat de urechi”

Politicienii României se țin de șotii și de lucruri caraghioase pe scena noastră internă. De-abia a câștigat funcția de președinte al AUR și George Simion este implicat într-un incident pueril.

Vrea sancționarea lui!

Deputatul USR Iulian Bulai a cerut conducerii Camerei Deputaților sancționarea liderului AUR, George Simion. ”M-a apucat cu degetele de urechi și mi-a repetat numele cu un ton disprețuitor”, a relatat Mediafax, citând cererea întocmită de Bulai.

”Supun atenției dumneavoastră faptul că pe data de 22.03.2022, în sala de plen a Camerei Deputaților,în timpul desfășurării lucrărilor acestei ședințe, domnul Simion, care se deplasa prin sala de plen, făcând o transmisie în direct pe Facebook, mi-a adresat câteva cuvinte, subsemnatul fiind așezat în banca din sala de plen, apoi m-a agresat fizic, apucându-mă cu degetele de ureche”, a acuzat Bulai.

Ca un copil

Mai mult, deputatul USR îl acuză pe liderul AUR că i-a repetat numele „cu un ton disprețuitor”.

”Pe tot parcursul incidentului am înțeles să respect demnitatea și onoarea funcției de deputat și am manifestat o conduită civilizată, nereacționând în niciun fel la gesturile sale incalificabile.

Ținând cont de toate temeiurile de fapt și de drept invocate, apreciez că a avut loc o încălcare sancționabilă a eticii și deontologiei parlamentare (…) și consider că este imperior necesară sancționarea deputatului Simion George Nicolae. Este evident că lipsa unei sancțiuni va avea un efect încurajator pentru reiterarea unui astfel de comportament violent și nedemn”, concluzionează Bulai.

Îi părăște pe toți

Iulian Bulai este în formă! În afara solicitării la adresa liderului AUR, deputatul USR vrea demiterea directorului TNB, Mircea Rusu, acuzat că ar fi permis prezența unor materiale pro-ruse ieri, în incinta celui mai mare teatru din țară.

”Directorul interimar al Teatrului Național București (TNB), Mircea Rusu, trebuie demis astăzi. Nu putem accepta ca infrastructura publică de cultură din România să fie folosită pentru a promova propaganda pro Putin, pro Kremlin”, a scris Bulai, acuzând că ”o fițuică extremistă” a fost distribuită la Sala Studio duminică, 27 martie, chiar sub ochii lui Mircea Rusu.

Citește și

Elena Udrea rămâne fidelă lui Traian Băsescu