Iulian Bulai presiuni maxime: ”Trebuie demis”

Deputatul USR Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților, a transmis luni, 28 martie, pe Facebook, că dacă Lucian Romașcanu nu îl va demite pe Mircea Rusu, directorul interimar al Teatrului Național din București, va trece el însuși la acțiune.

”Directorul interimar al Teatrului Național București (TNB), Mircea Rusu, trebuie demis astăzi. Nu putem accepta ca infrastructura publică de cultură din România să fie folosită pentru a promova propaganda pro Putin, pro Kremlin”, a scris Bulai, acuzând că ”o fițuică extremistă” a fost distribuită la Sala Studio duminică, 27 martie, chiar sub ochii lui Mircea Rusu.

”Voi propune o moțiune”

”Domnul Lucian N. Romascanu, ministrul Culturii, trebuie să îl demită pe domnul Rusu. Dacă nu îl va demite astăzi pe directorul TNB, atunci voi propune conducerii USR inițierea unei moțiuni simple împotriva ministrului Culturii.

”O instituție importantă a statului român nu poate sabota nici solidaritatea românilor față de ucraineni și nici angajamentele României față de partenerii UE și NATO. Asta s-a întâmplat ieri la TNB”, a precizat Iulian Bulai, pe Facebook.

Iulian Bulai i-a cerut lui Romașcanu demiterea directorului TNB acuzându-l pentru propagandă pro-Rusia.

De la ce a pornit disputa

Deputatul USR Iulian Bulai, președintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților, i-a cerut duminică, 27 martie, ministrului PSD al Culturii, Lucian Romașcanu, demiterea directorului interimar al Teatrului Național București, pentru că ”există tot mai multe dovezi” că instituția ”este implicată de actuala conducere interimară în propagandă pro-rusă”.

”Cam 500 de spectatori ai Teatrului Național București au găsit azi, la Sala Studio, câte un exemplar dintr-o publicație naționalistă, revanșardă, rasistă și antieuropeană, pe numele ei «Certitudinea». Care să «acompanieze» monologul lui Dan Puric, prezentat de Ziua Mondială a Teatrului. La intrarea în sală erau împărțite alte exemplare din aceeași fițuică extremistă”, a scris Iulian Bulai.

”Vom face anchetă”

Ministrul PSD al Culturii, Lucian Romașcanu, a declarat duminică, 27 martie, pentru Libertatea, că se vor face o anchetă și plângere la poliție pentru „distribuire neautorizată de materiale”.

”Mâine (n.red luni) se va face anchetă internă și plângere la poliție pentru distribuție neautorizată de materiale în incinta TNB”, a transmis Romașcanu pentru Libertatea.

”Nimeni din conducere nu a fost informat despre acest demers”, a adăugat el.

Citește și

Elena Udrea rămâne fidelă lui Traian Băsescu