Iulian Bulai, impresionat de o nuntă la țară: ”Nimeni n-a furat mireasa și nu i-a rupt rochia”. Reacții hazlii

Iulian Bulai, deputat USR PLUS, a fost impresionat de o nuntă la care a participat în mediul rural, într-o localitate din Moldova. A povestit pe Facebook impresiile de la evenimente, dar a strâns și multe ironii din partea celui ce-l urmăresc.

”România se schimbă sub ochii noștri. Vezi asta la o nuntă, de exemplu. La nunta minunată la care am participat aseară.

Nimeni nu a furat mireasa și nici nu i-a rupt rochia minunată. Nimeni nu a fumat înăuntru. Niciun om beat. Nicio îmbrânceclă între oaspeți. Nimic trivial din folclorul de nuntă tradițională.

Băile au rămas impecabile după 8 ore de petrecere. Muzica a fost minunată cu ritmuri din est și din vest. O mulțime de tătici cu copiii în brațe. Nicio sticlă spartă.

Majoritatea nuntașilor erau dintr-o comună din Iași. Jumătate – oameni din sat, un sfert – săteni plecați de mulți ani în străinătate, un sfert – tineri absolvenți cu job și familie.

Toată seara am rămas absorbit de toată această atmosferă minunată și naturală pentru un cuplu de oameni faini.

De unde schimbarea asta? Oare de la străzile comunei asfaltate toate până la ultima uliță?

Nicidecum. Acești oameni veneau dintr-o comună cu gimnaziu/ liceu privat (confesional) de la 1897, de unde oamenii au migrat masiv în străinătate în ultimii 30 de ani.

Răspunsul: educație predată din generație în generație. Investiții în școală și formare umană. În ultimii 120 de ani.

Cam așa arată România educată din rural din Moldova.

Întrebare: cum ajută PNDL fenomenului de mai sus?”, a scris Iulian Bulai pe Facebook.

Comentariile au fost multiple. Codruța Cerva, o aprigă contestatoare a pandemiei, i-a scris ironic deputatului USR: ”Mă fascinezi”. El n-a rămas dator: ”Asemenea”. A intervenit și actorul Eugen Cristea, cu o replică gustată de alți internauți, inclusiv un alt coleg de breaslă, Andrei Duban: ”Și cine a bărbierit mireasa?”. Iar fostul europarlamentar Sebastian Bodu, fostul șef ANAF, a reacționat, pe același ton: ”A fost și bătrâna cu șosete CK și smartphone?”.

Citește și

Florin Cîțu i-a servit replica Ioanei Mihăilă: ”Dacă nu ești responsabilă, îmi pare rău”