--> -->

Iulian Bulai, declarație uluitoare: ”Iisus Hristos era provenit dintr-o familie ciudată”

Iulian Bulai, 33 de ani, a ieșit în prim plan în ultimele zile după ce a amplificat scandalul provocat de anumite afirmații în programul de Revelion al artiștilor invitați la TVR. A fost ca un bulgăre de zăpadă, care s-a rostogolit, iar reacțiile au fost diverse și dure, din ambele tabere, pro și contra.

Liderul Comisiei de Cultură din Camera Deputaților este el însuși un personaj care a făcut nu mai departe de acum un an o serie de declarații ce au născut controverse. Iar acele afirmații sunt mult mai dure decât cele ale artiștilor care au făcut o satiră. Sau, în cel mai rău caz, au criticat.

Iată declarația incredibilă a deputatului USR Iulian Bulai, de Crăciun, în 2019. Într-un mesaj care se dorea o urare de Sărbătoarea Naşterii Domnului, acesta a afirmat că Iisus Hristos era un copil „sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată, cu un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă, apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste”.

”Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul, dar și limitele societății în care a apărut”, şi-a început Bulai postarea.

Într-o manieră proprie, el a continuat: ”Acum 2.000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3.000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie.

Anual aproximativ 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007. Recent, justiția română nu a găsit niciun vinovat din cele câteva zeci/ sute care ar fi fost implicați în traficul a aproape 200 de copii din Țăndărei. Acesta este cel mai mediatizat caz recent de trafic de ființe umane din România, dar nicidecum singurul.

Asta arată multe comunități eșuate sau cvasi eșuate în România. Comunități eșuate la fel de mult ca cea din Betleem de acum 2000 de ani. Eșuate din lipsă de implicare a celor din jur”. Parlamentarul USR mai spune că, „în fața atâtor comunități eșuate, noi avem șansa de a umple locul păstorilor și magilor care au dat o mână de ajutor acum 2000 de ani”.

Citește și

ÎPS Teodosie respectă tradiția de Bobotează: ”Frica aduce boală! Invit și autoritățile”. Reacția Jandarmeriei: ”Doar 3.000”