Istoria în direct la Dinamo – U Cluj. Echipe probabile

Dinamo – U Cluj este un meci istoric pentru Liga 1. Mai ales după ce ardelenii au învins cu 2-0 în manșa tur. Barajul dintre cele două echipe de tradiție poate rescrie istoria fotbalului românesc.
Măsuri sportive de securitate la Dinamo – U Cluj

Jandarmeria Capitalei ia măsuri speciale pentru meciul decisiv dintre Dinamo și Universitatea Cluj, de azi, de la ora 21:00, mai ales după apariția unor mesaje de amenințare în tribunele arenei din Ștefan cel Mare.

”Spectatorii vor avea acces în stadion începând cu ora 18:30, doar pe baza biletelor sau invitațiilor puse la dispoziție de organizator.

Pentru acest meci de fotbal, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor, cu scopul de a preveni introducerea în stadion atât a materialelor pirotehnice, cât și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare”, au scris cei de la Jandarmerie într-un comunicat.

Adrian Cojocaru, la centru în Dinamo – U Cluj

Meciul decisiv dintre Dinamo și U Cluj va fi condus de arbitrul Adrian Cojocaru. A mai condus trei meciuri ale „câinilor” în acest sezon: Mioveni – Dinamo 2-0, Dinamo – FCU Craiova 0-0, Gaz Metan – Dinamo 2-1.

Dacă Dinamo, club aflat în insolvență din cauza datoriilor, ar ajunge în Liga 2, va rata venituri importante, iar planul de reorganizare ar avea de suferit.

Dinamo își joacă tot diseară

Ca să convingă tribunalul să aprobe planul de reorganizare, Răzvan Zăvăleanu a descris sursele de venituri cu un optimism exagerat. El a estimat că Dinamo va încasa 20 de milioane de euro în trei ani, cu o creștere a veniturilor cu 70 la sută față de precedenții trei ani.

Societatea ar urma să primească 3,9 milioane de euro din drepturi TV. Retrogradarea face ca sursa aceasta să dispară, Dinamo ar mai primi în „B” doar 20.000 de euro pe sezon din drepturi TV.

Ar mai fi 3 milioane de euro din transferuri, o sumă imposibil de atins, fiindcă niciun club din liga a doua nu a vândut vreodată fotbaliști cu atât de mulți bani. Încă 5 milioane de euro ar urma să vină ca urmare a aportului acționarilor.

Echipe probabile

Dinamo: Eșanu – Grădinaru, Jovanovic, Carp, St. Filip – Bordușanu, Matei, Pierret, Torje – Ivanovski, Irobiso

U Cluj: Gorcea – R. Romeo, Ispas, Fl. Ilie, Pîrvulescu – I. Filip, R. Pires – Tescan, Remacle, Haită – Boiciuc

Citește și

Putin către Geoană: ”Mă, atenție!”. Dezvăluiri oficiale