Irobiso nu a uitat retrogradarea cu Dinamo: ”Au vrut să ne bată”

Christian Irobiso, 29 de ani, s-a despărțit în vară de Dinamo, după ce nu a putut stopa retrogradarea ”câinilor”, și a semnat ulterior cu Petrolul Ploiești.

Nigerianul a marcat de trei ori în 8 meciuri în tricoul alb-roșiilor. În barajul de retrogradare/promovare cu U Cluj (0-2, 1-1) a fost integralist, dar nu a reușit să dea gol. Pe Cluj Arena a nimerit bara.

”La Dinamo sfârșit tragic”

”Vreau să merg în play-off cu Petrolul. Play-off-ul nu e nici prea devreme, nici prea mult. Dinamoviștii mă strigau „câine” sau ”red dog”, cuvântul din limba română este unul dintre primele pe care le-am învățat când am ajuns la București. (râde) Acum, am devenit feroce, am ajuns la nivelul de ”lup”.

Sper să fie bine, nu prea a fost bine multă vreme. La Dinamo am avut un sfârșit tragic”, a comentat africanul care a punctat de trei ori în 7 meciuri.

Irobiso nu a uitat primăvara neagră, când a părăsit Gaz Metan, când se îndrepta spre dezintegrare, pentru a semna cu Dinamo, alături de care a retrogradat.

”Era prea târziu, totul era la pământ”

”A fost groaznic. Am crezut că va fi ceva special să semnez cu Dinamo. Nu pot să uit un moment teribil, când am fost foarte panicați, noi, jucătorii, cu orele blocați la stadion, cu agenții de securitate ferindu-ne de furia suporterilor foarte nervoși. Au vrut să ne bată, au fost momente foarte proaste, care au cântărit greu și pentru meciul decisiv cu U Cluj.

Da, teribil. Nici la retur nu am putut schimba soarta potrivnică, deși am încercat, credeți-mă. Totul a fost contra lui Dinamo în ultimul sezon, e incredibil câte s-au adunat. În tur, Dinamo a lovit de două ori bara, eu o dată, am avut și alte ocazii uriașe, iar adversarul a câștigat cu 2-0 din tot atâtea oportunități.

Noi, cei care am venit pe final de sezon, eu fiind chiar ultimul transfer, la jumătatea lunii martie, n-am mai putut salva nimic. Era prea târziu.

Totul era la pământ, jucătorii nu erau motivați. Au fost mulți antrenori, am înțeles că au fost peste 50 de fotbaliști doar într-un singur sezon. Cum să faci performanță?

Antrenorul a încercat, noi la fel, dar n-a fost de ajuns”, a mai zis Irobiso într-un interviu GSP.

Citește și

VIDEO Noi imagini-șoc: Prodanca și Reghe s-au bătut minute în șir, șoferul soției atacat și el