--> -->

Irina Margareta Nistor despre Ion Iliescu: „Șarpele Kaa”. Reacția lui Brucan: ”Noi nu avem nimic cu comunismul, ci cu el”

Irina-Margareta Nistor, celebrul critic de film român, a fost invitata ultimei ediții a „40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D.

O voce celebră

Cu o voce inconfundabilă, Irina-Margareta Nistor a dublat aproximativ 3.000 de filme, devenind cea mai recunoscută voce din România, dar și unul dintre cei mai apreciați critici în materie de producții cinematografice.

Irina-Margareta Nistor s-a născut în 1957, la un an după ce Televiziunea Română începea să emită; iar 23 de ani mai târziu, destinul o ducea în studiourile TVR, acolo unde a lucrat, în timpul regimului comunist, ca translator. Celebrul critic de film român reprezintă a cincea generație de intelectuali din familia sa.

Au fost dezbătute multe subiecte, inclusiv cele legate de momentele Revoluției din decembrie 1989. Mai ales că Irina-Margareta Nistor a fost prezentă în studiourile TVR în acele zile teribile. Și a văzut multe.

A fost fascinată de rolul pe care l-a jucat Ion Iliescu, primul președinte al României după Nicolae Ceaușescu, în acele momente. Dar și Silviu Brucan, care a dirijat multe din detaliile acelor zile.

Reacția lui Silviu Brucan: ”Opriți-o!”

”Ion Iliescu a fost ca șarpele Kaa (n.red personajul de desene animate din Cartea Junglei). Avea un magnetism… Simțea că va juca un rol important, rolul vieții. Dar Silviu Brucan a regizat totul, el era la pupitru.

Am strecurat printre momentele Revoluției desene animate cu Tom și Jerry, eu le traduceam, le adusese Viorica Bucur. Știu că Silviu Brucan a avut o reacție violentă când am vrut să difuzăm ”Ferma animalelor” a lui Orwell.

Reacția lui? ”Opriți-o! Noi nu avem nimic cu comunismul, ci doar cu Ceaușescu!”, a spus el”, a rememorat Irina-Margareta Nistor pentru emisiunea menționată.

Citește și

”Celebra” teză de doctorat a Elenei Ceaușescu este scoasă la licitație