--> -->

ÎPS Teodosie și Arhiepiscopia Tomisului nu cedează, slujbe de Sfântul Andrei, va merge și la peșteră

ÎPS Teodosie continuă lupta împotriva îngrădirii dreptului la libertate religioasă. A transmis o adresă tuturor preoţilor din Arhieposcopia Tomisului pentru a participa la slujba de la Peştera Sfântului Andrei, în plus slujbele vor fi oficiate şi în biserici.

„Arhiepiscopia Tomisului precizează că în ziua cinstirii Sf. Andrei, Sf. Liturghie se va oficia și la parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei. Regretăm faptul că s-a putut înțelege eronat că la parohii nu se va mai oficia Sf. Liturghie”, a anunțat Arhiepiscopia Tomisului.

Joi seara, Arhiepiscopia Tomisului a anunțat că, în ciuda interdicțiilor impuse pentru pelerinaje, în ziua de 30 noiembrie, credincioșii se vor aduna la peştera Sfântului Apostol Andrei din comuna Ion Corvin. În acest sens, prelatul a trimis un document oficial tuturor protoieriilor din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului în care toți preoții, diaconii, monahii și monahiile din cuprinsul eparhiei vor fi ”delegați în interes profesional să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie la Mănăstirea Peșterea Sfântului Andrei din localitatea Ion Corvin, județul Constanța”.

Zilele trecute, a fost un incident fără precedent la Constanța, jandarmii și polițiștii au scos cu forța credincioșii din biserică pentru a-i amenda.
la pelerinajul de la peştera Sfântului Apostol Andrei s-ar putea aduna cel puțin 2.000 de oameni, localnici și clerici. Comuna Ion Corvin are aproximativ 2.000 de locuitori.

Sfântul Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României, este singurul sfânt din Calendarul Bisericii Ortodoxe Române a cărui pomenire este declarată sărbătoare naţională bisericească de către Sfântul Sinod, prin hotărârea nr. 4972 adoptată în şedinţa din data de 14-15 noiembrie 2001.

De asemenea, începând cu anul 2012, în Codul muncii, ziua de 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României – este inclusă între sărbătorile legale în care nu se lucrează.

Citește și

ÎPS Teodosie anunță că pelerinajul de Sfântul Andrei se ține: ”Încap mii de oameni! Am vorbit cu autoritățile”