ÎPS Teodosie se implică în poltică: ”Dreptul la muncă e dat de Dumnezeu. Ce certificat?!”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este recunoscut pentru ideile sale vizavi de vaccin și de pandemia Covid-19, iar acum se declară împotriva certificatului verde și cere parlamentarilor să nu îi ”extermine” pe români.

”Dacă li se ia oamenilor și dreptul la muncă… Eu cred că aceasta nu e în regulă. Cu certificat… În ce constă certificatul, să se vaccineze, nu?

Mai marii politici au spus că nu trebuie să fie vaccinul obligatoriu. Chiar președintele a spus. Acum de ce se întorc? Ce spui, trebuie să-ți asumi”, a reacționat Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, conform Mediafax.

Alături de protestatari

El spune, întrebat dacă este de partea protestatarilor de la Parlament, că este ”alături de principii, iar dreptul la muncă este dat de Dumnezeu”.

”Nu că sunt alături (de protestatarii de la Parlament – n.r.). Eu sunt alături de principii. Dreptul la muncă e dat de Dumnezeu. Sunt împotriva dreptului dat de Dumnezeu?

Sper ca parlamentarii să aibă această înțelepciune, că-și asumă un păcat foarte greu. Va atârna greu acest păcat dacă opresc oamenii să muncească, dacă îi extermină pe români, cum au fost atât de păgubiți și de amendați românii. După ce că sunt săraci, li se ia și bruma pe care o mai au prin aceste amenzi. Nu ar trebui să se dea amenzi”, afirmă ÎPS Teodosie.

”Nu avem motive de distanțare”

Arhiepiscopul Tomisului spune, despre slujba de Crăciun, că nu există motive de distanțare.

”Nu avem motive de distanțare. Nu am înțeles de ce s-a prelungit starea de alertă, pentru că nu se justifică”, spune Arhiepiscopul Tomisului.

El spune că preoții nu slujesc cu mască.

”Noi nu slujim cu mască. Nu am spus la nimeni să nu poarte mască. Fiecare poartă cum vrea. Noi nu cenzurăm în biserică”, adaugă ÎPS Teodosie.

Citește și

Raed Arafat, informație tare: certificatul verde nu va mai fi valabil fără doza a treia