ÎPS Teodosie: ”Sclavagism”

ÎPS Teodosie despre închiderea iar a Bisericii de Înviere: ”Accept mucenicia”
Suntem în Postul Paștelui și ÎPS Teodosie se luptă pentru ca slujba de Înviere să aibă loc așa cum a avut loc înainte de pandemie și fără ca biserica să fie obligată să schimbe ceva pentru a putea termina slujba la 2 noaptea. Pe 13 aprilie, la ora 14:00, este stabilită o întâlnire între Biserică și reprezentanții Executivului pentru regulile Paștelui Ortodox.

”Eu m-am exprimat fără să fiu consultat, că nu se poate până la ora 2:00, slujbele noastre sunt lungi, noi trebuie să le ținem așa cum sunt ele întocmite. Și nici nu înțelegem orele în care virusul este mai puternic și în care este mai slab, sunt niște absurdități pe care nu le putem înghiți. Acestea sunt niște metode de înjosire, de sclavagism. Poporul este sclav unor ordine care nu au nicio logică și nici utilitate. Care este utilitatea? Că se înghesuie oamenii în ore puține în loc să vină pe rând? Nicio logică. Se contrazice orice logică. De aceea trebuie să apelăm la toată opinia publică, să intrăm într-o normalitate.

La Constanța slujba va dura până dimineața, sigur că da. Nu e nimeni mai mare decât Dumnezeu. Este slujba adusă de Dumnezeu. Vine Sfânta Lumină. Noi sfidăm lumina care vine din cer? Ce înseamnă asta? Nu se tem? Cine nu se teme va avea motive să se teamă de Dumnezeu, pentru că Dumnezeu nu se lasă învins. Nu este nimeni deasupra lui Dumnezeu, chiar dacă unii se declară fără Dumnezeu și asta pentru că nu vor ei să fie cu Dumnezeu. Dar chiar dacă nu vor ei, Dumnezeu tot există și este realitatea cea mai puternică, cea mai obiectivă, realitatea care este la originea lumii, a noastră, a oamenilor și ne ordonează viața, sfârșitul nostru și toate cele ce vor urma”, a declarat ÎPS Teodosie la Antena 3.

Citește și:

ÎPS Teodosie, sprijinit de Raed Arafat: ”Toată lumea este de acord”