Wave Resort

ÎPS Teodosie, replică pentru patriarh: ”Doar Dumnezeu poate să îmi dea sancțiuni”

ÎPS Teodosie a făcut o declarație în care a vorbit despre criticile recente pe care i le-a adus Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Înaltul prelat a vorbit după oficierea slujbei hramului de la biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Constanța.

Arhiepiscopul Tomisului a fost acuzat direct de conducătorul Bisericii Ortodoxe Române că e condus de ambiții personale. ”O atitudine provocatoare, lipsită de tact pastoral și răzvrătire” i s-a imputat.

La două zile după ce Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel l-a criticat, într-o scrisoare deschisă, Arhiepiscopul Tomisului a reacționat la rândul său.

”Am reacționat cu rugăciune, ştiu că Dumnezeu este Adevărul suprem și ne va ajuta să punem Adevărul în lumină. Am făcut astăzi referire la Sfinții Împărați Constantin și Elena. Ei au dorit să descopere crucea, cel mai important semn al creștinismului. Și noi am dorit să ne descoperim istoria, de aici de la Dobrogea, o istorie atât de obscură pe care nu o cunoșteam.

Am avut o atitudine creștină de apărare a dreptei credințe. A apăra dreapta credință nu este un lucru negativ, ci pozitiv. Iată, credincioșii m-au urmat”, a spus ÎPS Teodosie, potrivit Digi24.

”Nu vorbim de sancţiune. Vorbim despre lucruri pozitive. Ce sancţiuni? Dumnezeu poate să-mi dea sancţiune. Numai Dumnezeu poate să-mi dea sancţiune. Dar de ce să mă retrag? A te retrage înseamnă a abandona”, a mai spus înaltul prelat.

Totodată, acuzat de unele voci din spațiul public că ar ținti postul suprem în Biserică, cel de Patriarh, ÎPS Teodosie a dat un răspuns ferm: ”Nu îmi doresc să devin Patriarh. Voi continua să fac demersuri pentru Înființare Mitropoliei Dobrogei”.

Citește și

Florin Piersic, înlăcrimat la moartea lui Ion Dichiseanu: ”Dezgustat de atâtea măști de vise”