ÎPS Teodosie, premieră! În ce se implică

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, devine primul ierarh al Bisericii Ortodoxe Române care se implică într-un mod cu totul deosebit în realizarea recensământului.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis, la ședința din 17 februarie: ”Centrele eparhiale din țară și din străinătate să transmită personalului clerical îndemnul de a-i încuraja pe credincioși să-și îndeplinească această datorie civică și să își declare apartenența religioasă corectă, mai ales prin autorecenzare, în perioada 14 martie-15 mai 2022”.

A deschis porțile

Astfel, alături de Primăria Constanța, ierarhul tomitan a încuviințat ca în incinta Centrului Eparhial Tomis (Palatul Arhiepiscopal, Str. Arhiepiscopiei, 23) să se deschidă un Centru de Autorecenzare Asistată (ARA), care vine în întâmpinarea celor ce doresc să fie asistați în procesul de autorecenzare online.

”Aici poate veni orice cetățean român, care dorește să apeleze la metoda autorecenzării online și care are nevoie de asistență în acest proces. Asistarea este asigurată de către recenzor Marin Georgeta.

Centrul funcționează în cadrul Bibliotecii Eparhiale, până la data de 15 mai 2022, când se încheie etapa de autorecenzare online, după următorul program:

– luni-vineri: între orele 10-17;

– sâmbătă, duminică: între orele 10-14.

Centru este organizat în parteneriat cu Direcția Județeană de Statistică – Constanța și Primăria Constanța”, anunță Arhiepiscopia Tomisului.

Citește și

Traian Băsescu aude și vorbește! VIDEO