ÎPS Teodosie nu are încredere: ”Nu te izbăvește de boală! Poți să omori omul. Mai rău ca în comunism”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este recunoscut pentru ideile sale clare și fără ocolișuri cu ocazia pandemiei, tocmai a oferit o o nouă controversă după discuțiile dintre liderii cultelor din România și Guvern.

Înaltul prelat a spus că certificatul verde limitează drepturile creștinilor și atenționează că vaccinații nu sunt scutiți de infectare.

”N-ar trebui făcut vaccinul fără analize”

”Certificatul nu izbăveşte de boală. Este un act politico-administrativ cerut mai mult de administraţie, de politică, nu de medici.

Unii medici, care sunt şi politicieni, sunt obligaţi să-l ceară, dar nici ei nu cred ceea ce cer. Acest certificat verde nu te face imun, dimpotrivă, cei vaccinaţi îmbolnăvesc mai uşor decât cei nevaccinaţi care stau la distanţă.

Avem atâtea cazuri de oameni vaccinaţi cu trei doze care au murit. Din ce ştiu de la medici, că m-am consultat, n-ar trebui să fie făcut vaccinul (de aceea unii mor după vaccin) fără o analiză (… ) Poţi să omori omul cu vaccinul”, a spus ÎPS Teodosie.

”Comuniștii nu au făcut asta”

”Impunerea acestui certificat verde la Biserică este o depărtare a creştinilor de Biserică mai rău decât în comunism. Comuniştii nu au făcut asta.

Îi rog pe parlamentari să nu fie de acord cu obligativitatea certificatului verde pentru că este un act administrativ şi politic, nu este un act medical care absolvă de boală sau că acea persoană este imunizată. Sunt multe voci medicale care arată că acest vaccin scade imunitatea”, a declarat Teodosie, conform infotoday.

Citește și

Alexandru Rafila, veste în preajma Crăciunului: ”Nu vom utiliza certificatul verde la slujbe”