ÎPS Teodosie îşi anunţă poziţia faţă de vaccin: ”Conștiința și sfatul medicului”. A anunțat ce va face el

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a mărturisit că oamenii trebuie să țină cont de sfatul medicului și de propria conștiință când decid dacă se vaccinează sau nu și a ținut să lămurească faptul că el nu se vaccinează, fiindcă are alergii.

”Cel mai mult vindecă rugăciunea” este mesajul părintelui. ”Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Cu adevărat este aici competența medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privința vaccinului? Orice extremism nu e de bun augur.

Orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală. De aceea, iată, cum spune Sfântul Pavel, bine e și așa, și invers. De aceea, fiecare este liber să o facă – nu putem interzice, nici nu putem promova, fiindcă nu suntem specialiști. Trebuie să facă fiecare după sfatul medicului și după conștiința sa”, a spus IPS Teodosie, potrivit Mediafax.

”Zilele acestea am citit mai multe studii medicale, pentru că trebuie să dau un răspuns, dar un răspuns categoric nu pot să am, că nu are nimeni, niciun medic nu va spune că 100% va ajuta acest vaccin. Noi transmitem un adevăr elevat absolut, pe când medicamentele sunt relative. Patriarhia ne-a dat o recomandare, e normal să ne dea, că e o boală și noi ne implicăm cum putem să o combatem. Cel mai mult vindecă rugăciunea, mai mult decât vaccinul”, a adăugat ÎPS Teodosie.

Citește și

Actorul Bogdan Stanoevici a murit în spital din cauza coronavirus

No Comments Yet

Comments are closed