--> -->

ÎPS Teodosie: ”Iată stau în izolare, în rugăciune e cea mai mare libertate”. Ce contestă

Începând cu 25 ianuarie, IPS Teodosie a intrat în carantină la sediul Palatului Arhiepiscopal.

Contestație

Referitor la cele trei amenzi care i-au fost date pe 24 ianuarie lui IPS Teodosie pentru că nu a respectat măsura carantinării, Arhiepiscopia Tomisului a transmis că toate sunt ilegale, fiind aplicate înaintea aducerii la cunoştinţă a deciziei de carantinare.

Preotul Eugen Tănăsescu a declarat că sancţiunile contravenţionale vor fi contestate, până în prezent IPS Teodosie neprimind nicio înştiinţare cu privire la respectivele amenzi.

”Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a contestat, marţi, la Judecătoria Constanţa, decizia de carantinare a sa, dispusă de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

Potrivit unui comunicat transmis de Arhiepiscopie, ”actul emis de DSP Bucureşti nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită şi asumată de a emite un act administrativ şi nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei”. Ca atare, actul ”nu are legalitate, adică el nu există”.

”Mă rog și pentru cei ce m-au închis”

ÎPS Teodosie a continuat misiunea de a propăvădui Cuvântul Evangheliei, zilnic, iar în mediul online a apărut un filmuleț cu mesajul său.

”Sunt cu frățiile dumneavoastră în rugăciune, sunt în continuare cu dumneavoastră, creștinii din catedrală și de pretutindeni. Vă mulțumesc.

Dacă ne putem ruga, suntem liberi. În rugăciune și în credință e cea mai mare libertate. Vă mulțumesc foarte mult că suntem în continuare în rugăciune. Ne vom ruga împreună ca Dumnezeu să se milostivească spre noi.

Nu m-am întristat de această nefirească izolare, fiindcă n-am nicio boală, mă testez în fiecare zi, dar mulțumim în fiecare zi pentru toate lui Dumnezeu.

Și ne rugăm și pentru cei ce m-au închis aici, dar nu sunt cu totul închis, fiindcă Dumnezeu nu m-a părăsit, Maica Domnului mă acoperă, sfinții de asemenea.

Citește și

Klaus Iohannis, după ședința CSAT: ”Trebuie să fim pregătiți pentru orice”