Wave Resort

ÎPS Teodosie este ferm: ”Nu sunt împotrivă, dar nimeni nu trebuie să fie un instrument pro-vaccinare”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a vorbit la România TV despre vaccinarea anti-Covid, explicând că nimeni nu trebuie să fie un instrument pentru promovarea vaccinării. Autoritățile au marșat în ultimele săptămâni pe ideea ca înalții prelați ai Bisericii Ortodoxe Române să sprijine activ campanie de vaccinare, pentru a-i obliga pe români să se vaccineze.

Tot la fel la nivel local, preoții să-i îndemne pe cei din mediul rural să se vaccineze. ÎPS Teodosie continuă să fie ferm pe poziții, transmițând că nu va face looby, întrucât nu este specialist în domeniu.

”Sunt oameni care nu pot să se vaccineze. Eu am dovadă de la medic. Nu pot să mă vaccinez din cauza alergiei pe care o am. Eu nu sunt împotriva vaccinului, dar nu poți vaccina pe cineva care are afecțiuni. Fiecare face cum dorește.

Nimeni nu trebuie să fie un instrument de promovare a vaccinării. Eu nu sunt împotriva vaccinării, dar nici nu pot să recomand pentru că nu am specialitatea necesară. Vaccinurile obligatorii pentru copii, care sunt de sute de ani, le-am recomandat pentru că sunt absolut necesare. Acest vaccin e mai puțin cunoscut, nu se știu exact efectele. Nu sunt niște studii clare privind efectele negative”, a declarat ÎPS Teodosie la România TV.

Citește și

Părintele Pimen Vlad despre Regina Maria: ”Am găsit la Podromu într-o carte scrisă de ea”