--> -->

ÎPS Teodosie, duel cu poliția. Refuză plata

ÎPS Teodosie, arhiepiscop al Tomisului, a deschis cinci procese, în nume propriu, împotriva secției 3 poliție din Constanța.

Care l-a amendat în mod repetat organele de ordine acuzând că înaltul prelat nu a respectat carantina, după ce a intrat în contact cu un caz confirmat de COVID.

Trei amenzi în câteva ore

Cele 5 contestații au fost depuse la Judecătoria Constanța și au ca scop anularea proceselor verbale prin care Teodosie a fost amendat, în total, cu 5.000 de lei.

Toate cele 5 acțiuni în instanță au fost depuse pe 22 și 23 februarie 2022 de avocații înaltului ierarh al Bisericii Ortodoxe Române.

ÎPS Teodosie a fost amendat de 3 ori în aceeași zi, la sfârșitul lunii ianuarie, după ce polițiștii de la secția 3 s-au autosesizat pe baza unor informații primite de la cetățeni. Prima amendă a fost aplicată în jurul orei 08:00, când a fost identificat în interiorul unei biserici din Constanța, deși pe numele lui era instituită, de patru zile, o măsură de carantină.

La ora 11:00, ÎPS Teodosie a fost amendat din nou, pe strada Arhiepiscopiei din Constanța, deși agenții îi puseseră acestuia în vedere să meargă acasă și să se izoleze.

A treia amendă a fost aplicată de oamenii legii în jurul orei 14:25, ”în interiorul unui imobil”, acolo unde Teodosie participa la unei eveniment dedicat Zilei Unirii Principatelor Române.

Ulterior, ÎPS Teodosie a mai fost amendat de două ori, pe fondul deciziei acestuia de a nu se supune măsurii de carantinare pe care au dispus-o autoritățile române.

Arhiepiscopia Tomisului: ”Amenzile sunt ilegale”

”Amenzile date IPS Teodosie sunt ilegale. Din surse oficiale, vă informăm că decizia de carantinare a IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, de către DSP București a sosit în mail-ul personal al IPS în jurul orei 13.00.

Aceasta i-a fost adusă la cunoștință în jurul orei 15.00, în cadrul unui eveniment la care Teodosie participa.

În măsura în care amenzile date IPS Teodosie sunt reale, căci până acum nu ni s-a comunicat nimic oficial, considerăm că acestea sunt ilegale, fiind date înaintea aducerii la cunoștință a deciziei de carantinare. Ca atare, vor fi contestate. E absurd să fii amendat fără să fii vinovat”, a arătat Arhiepiscopia Tomisului prin biroul de presă.

Citește și

TNB refuză proiectarea steagului Ucrainei