--> -->

ÎPS Teodosie despre mașinile de lux: ”Nu fac diferență între Mercedes și Trabant”

În perspectiva sfintelor sărbători ale Crăciunului, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a mărturisit că nu se vaccinează, dar că s-a testat Covid-19.

”S-au folosit termeni atât de confuzi”

„M-a chemat dl. prefect al Constanței. M-am bucurat că m-a chemat. Am făcut testul acela. Am văzut că s-au mai relaxat și nu mai sunt așa categorici cu vaccinul, care nici nu prea are o logică, pentru că vaccinații pot îmbolnăvi mai mult decât nevaccinații, neavând restricții și se pot îmbolnăvi ca și ceilalți.

S-au folosit termeni atât de confuzi… Cică pentru imunizare… Care imunizare, dacă te îmbolnăvești? Minciuna e cam la loc de cinste în perioada aceasta”, a precizat ÎPS Teodosie, conform Mediafax.

”Nu pot refuza dragostea cuiva dacă vrea să mă ducă

într-o mașină mai de lux”

El a fost întrebat și vizavi de imaginile din spațiul public în care preoții circulă cu autoturisme de lux.

„Merg, dar nu cu ale mele. Nu pot să refuz dragostea cuiva dacă are o mașină mai de lux și vrea să mă ducă să facă o donație sau să văd un teren pe care vrea să mi-l dea.

Nu sunt absurd, că nu e interzis… Mașinile de lux sunt pentru oameni, nu pentru îngeri. Eu nu am mașină și nu prefer nimic. Eu nu fac diferență între Mercedes și Trabant. Unor preoți chiar enoriașii le fac cadou”, precizează Arhiepiscopul Tomisului.

Citește și

Ce simbolizează darurile magilor, aur, tămâie și smirnă: ”Noi ce oferim?”