ÎPS Teodosie despre ideea ÎPS Calinic de la Argeș: ”Botezul rămâne după toată regula canonică”

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a avut o idee care nu a fost pe placul multora dintre credincioșii ortodocși, când a decis să le interzică preoților fără experiență să mai boteze singuri, ci doar în prezența unui coleg cu experiență.

Aceasta după cazul copilului decedat la Suceava, imediat după botez.

Ierarhul argeșean a uimit și teologii când a afirmat că Taina Sfântului Botez trebuie modificată. ”Decât să mă puneţi să fac un botez, mai bine urc munţii şi îmi văd de treabă, fac alpinism”, a mai declarat ÎPS Calinic, care, se pare, că va avea probleme în ședința Sfântului Sinod, ce urmează săptămâna viitoare.

ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a anunțat că, pentru spusele sale despre cum să se săvârșească Botezul, ÎPS Calinic va da socoteală în fața Sfântului Sinod!

”Nu îl împărtășesc nicidecum (n.r. dacă este de acord cu ce a spus ÎPS Calinic), sunt luate superficial. La Sinod vom avea discuții cu toții, pentru că nu poate să treacă aceste afirmații superficiale care contrazic Sfintele Canoane, nu pot să fie acceptate de membrii Sfântului Sinod! Imposibil! Botezul rămâne să-l săvârșim după toată regula canonică”, a precizat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

”Avocatul Poporului nu are treabă cu canoanele Bisericii”, a mai spus ÎPS Teodosie vizavi de recomandările pe care Avocatul Poporului le-a făcut despre săvârșirea Tainei Sfântului Botez.

Citește și

Klaus Iohannis despre investiția în școli: ”E nevoie pentru a elimina încălzirea pe lemne și toaletele din spatele curții”