--> -->

ÎPS Teodosie, către Guvern: ”Nu poți să așezi certificatul verde peste Dumnezeu!”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, le-a cerut guvernanților să nu apeleze la ideea introducerii obligativității certificatului verde pentru participarea la slujbe.

”Nu poți să așezi certificatul verde peste Dumnezeu! Nu poți să condiționezi credința de un act vremelnic.

E opțiunea fiecărui individ în colaborare cu medicul. Dacă vaccinul ar fi sută la sută binefăcător, nu aș avea nimic împotriva! Dar tu îți asumi, nu-și asumă nimeni, nici măcar firma”, a comentat ÎPS Teodosie.

”Îi voi primi pe toți”

”Eu îi voi primi pe toți (n.red credincioșii). Este o imixtiune, un abuz în treburile Bisericii. Nu trebuie să ne împărțim lumea în vaccinați și nevaccinați, e prea mare această dezbinare și statul are datoria să ne unească, nu să ne dezbine.

Aș dori ca politicienii să nu se împotrivească lui Dumnezeu, să nu strice rânduiala Bisericii de 2.000 de ani. Îmi e milă de ei pentru că Dumnezeu nu se lasă batjocorit”, a subliniat constănțeanul.

Ce doresc guvernanții

Declarația lui ÎPS Teodosie a fost făcută după întâlnirea premierului României cu reprezentanții cultelor religioase.

Guvernul susţine şi promovează libertatea religioasă prin participarea la activităţile religioase în condiţii de siguranţă sanitară şi respect reciproc, arată Agerpres.

Grecia a introdus noi restricţii, printre care și obligarea credincioşilor de a prezenta un test COVID negativ pentru a putea participa la slujbe în biserici, după o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni.

Citește și

Biserica Ortodoxă Română despre certificatul verde în biserică: ”Necondiționat!”