ÎPS Teodosie: „Așa ar trebui să poarte o femeie căsătorită”

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a declarat miercuri, la Radio Dobrogea, că o femeie căsătorită „trebuie să poarte ceva pe cap”, cum ar fi o eșarfă, o pălărie sau o bască.

Explicația părintelui

Teodosie a fost întrebat de o femeie căsătorită, la emisiunea de la Radio Dobrogea, cum să procedeze în cazul în care doreşte să poarte o eşarfă pe cap la un eveniment, iar familiei îi este ruşine cu ea dacă face acest lucru.

„Sigur că trebuie să porţi ceva pe cap. O femeie căsătorită nu trebuie să umble cu capul descoperit. Cum să îi fie ruşine? Chiar dacă pune o pălărie, o bască, dar nu e cu capul descoperit. Dacă sunt atâtea mofturi la cineva, acoperiţi-vă cu ceva capul”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, citat de News.ro.

O controversă recentă

Tot la Radio Dobrogea, pe 20 iunie, ÎPS Teodosie a sfătuit o femeie care a spus că a fost abuzată psihologic de soț că aceasta „trebuie să își ducă crucea”, fiindcă a primit „taina cununiei”.

Afirmațiile sale au stârnit un val de controverse şi reacţii inclusiv de la ministrul justiţiei şi ministrul familiei. Totodată, ÎPS Teodosie s-a ales cu plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), depusă de deputata USR Diana Buzoianu.

Citește și

Căldură mare, monșer! La ce temperaturi se va ajunge în aceste zile