Iordănescu: ”N-am venit să-mi stric cariera”. Chiricheș: ”Muntenegru nu și-a creat ocazii”

România s-a făcut de râs în Muntenegru, scor 0-2, în debutul Nations League, după două erori uriașe ale căpitanului Vlad Chiricheș.

”Joc negru, trebuie să schimbăm multe lucruri”

”Am primit cât am meritat”, a concluzionat Edward Iordănescu, imediat după meci, scoțând apoi în evidență erorile pe care le-au văzut toți simpatizanții naționalei.

Selecționerul a văzut o forță fizică a elevilor săi în prima repriză, pe care

”N-am venit să-mi stric cariera, ci pentru a face performanță. Îmi asum tot, total, dar trebuie să ne asumăm cu toții responsabilitatea. Doar așa vom avea progres. Altfel, vom avea o altă campanie ratată, un alt selecționer și tot așa. Cu siguranță, ne simțim foarte prost. Am intrat foarte timorați. De ce nu ne asumăm lucruri? De ce atâta teamă? Este un joc negru”, a mai zis antrenorul.

”Îmi reproșez multe lucruri, dar nu vreau s-o fac singur, precum colegii mei înainte. Hai să acceptăm realitatea! Nu doar eu trebuie să-mi reproșez. Am venit pe fondul unei lipse de rezultate. N-am preluat o echipă funcțională, care avea rezultate”, a mai comentat Iordănescu.

Chiricheș bate câmpii și la interviu

Pe fondul scandărilor și apostrofărilor suporterilor naționalei prezenți la Podgorica, care au înjurat FRF și pe cei din echipă, Chiricheș și-a expus punctul de vedere. A început prin a-și asuma greșelile, cel puțin verbal.

”Poate am fost surprinși de agresivitatea lor.

E normal să discutăm între noi, e chestie de organizare, i-am zis să sară cu atacantul, să nu avem probleme de profunzime. Muntenegru nu și-a creat ocazii, au fost doar cele două greșeli. Această înfrângere sper să aibă un impact în vestiar, fiecare să dea mai mult, să fim mai încrezători, să luptăm mai mult.

Tricoul echipei naționale îți dă o anumită responsabilitate”, a spus căpitanul primei reprezentative.

”Nu le pasă”

”Mă surprinde că vine dintr-un campionat puternic, ca cel italian, cu agresivitate. Ce-a făcut, a dat două goluri și gata, asta e agresivitate?! Ne-au bătut prin atitudine. Mă doare, fiindcă echipa națională e ceva sfânt, iar cei din Muntenegru sunt niște puștani cărora nu le pasă.

Orgoliul lor ar trebui să fie văzut în meciul următor, cu Bosnia. Să vii la națională, să n-ai atitudine, nu există!”, a reacționat Gică Popescu la Prima TV, în studio (detalii aici cu alte declarații dure ale fostului lider din Generația de Aur).

”E și lipsă de valoare, nu doar lipsă de atitudine. Știți câți erau mai talentați decât mine la Calafat?! Foarte mulți! Nu joacă doar talentul, degeaba îl ai”, a comentat Popescu, în loc de concluzie.

Citește și

Mircea Geoană: ”Avem ce oferi, ce pune pe masă”